Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hei, alle 30-vuotiaat! Pian on tarjolla nopeaa terapia-apua ongelmiin

Espoossa aloitetaan nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu matalankynnyksen Walk in -terapia maaliskuussa.

Neljä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan työntekijää ottaa vastaan nuoria ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä perjantaisin Viherlaakson kappelilla 11. maaliskuuta lähtien.

Terapiaa tarjoavilla työntekijöillä on oman pohjakoulutuksensa lisäksi terapia- tai psykoterapiakoulutusta. Lisäksi he suorittavat Lyhytterapiainstituutin tuottaman koulutuskokonaisuuden.

– Walk in -terapiassa on kyse kertaluonteisesta keskusteluavusta ratkaisukeskeisen terapian menetelmin, eli asiakas tulee yhteen tapaamiseen, jolloin pyritään haarukoimaan hänen tärkein ongelmansa, löytämään ratkaisuvaihtoehtoja ja palauttamaan asiakkaan uskoa parempaan tulevaisuuteen. Tarvittaessa asiakkaan kanssa pohditaan pidempiaikaisen tuen tarvetta, kappalainen Tuija Kuusinen kuvailee Espoon seurakuntien tiedotteessa.

Vastaanottoaika on perjantaisin kello 13–16 niin, että vielä kello 16 voi tulla juttelemaan.

Viherlaakson kappelille on hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Vastaanottoja on 11.3. –3.6.

Walk in -terapia on anonyymiä ja ilmaista. Vaikka se on kertaluonteista, nuori voi halutessaan tulla uudelleen. Tällöin hänelle ei kuitenkaan taata samaa terapeuttia kuin edellisellä kerralla.

Walk in ei korvaa eikä kilpaile pidempien terapiamuotojen kanssa.

Usein jo se tieto, että on olemassa kynnyksetöntä keskusteluapua, voi vähentää itsemurhia ja huonovointisuutta.

Walk in -terapia toimii myös Helsingissä ja Tampereella.

Vantaan ja Keravan seurakunnat ovat aloittamassa samaa toimintaa.