Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan sote-hankkeen valmisteluun 6 miljoonaa euroa lisää rahaa tälle vuodelle – "Rahaa saatiin, toivottavasti sitä käytetään fiksusti"

Länsi-Uudenmaan sote-hankkeen valmisteluun ollaan osoittamassa kuusi miljoonaa euroa lisää rahaa tälle vuodelle. Valtionavustuksista on aiemmin kohdennettu hankkeeseen 1,1 miljoonaa euroa vuodelle 2022.

Lisämiljoonat on tarkoitettu tulevan hyvinvointialueen sisältöpuolen, esimerkiksi mielenterveyspalvelujen hoitopolkujen kehittämiseen, kertoo Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö (vihr.).

Lautakunta päätti keskiviikkona esittää valtuustolle kuuden miljoonan euron lisäystä hyvinvoinnin ja terveyden toimialan esikunnan tehtäväalueelle, koska Espoo hallinnoi Länsi-Uudenmaan sote-hanketta.

Länsi-Uudenmaan sote-keskus -hankkeen hallinto on arvioinut, että sote-hankkeen kuluvan vuoden menot ovat 7,1 miljoonaa euroa.

Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeelle saatiin joulukuussa 9,4 miljoonaa euroa täydentävää valtionavustusta joulukuussa. Vuonna 2020 sosiaali- ja terveysministeriö myönsi Espoon kaupungille hankkeeseen 4,7 miljoonaa euroa.

– Rahaa saatiin, toivottavasti sitä käytetään fiksusti. Odotukset ovat isot, että palveluja ja toimintoja saataisiin kehitettyä, Hyrkkö sanoo.

– Siirtymäaika on siihen saakka kuntien välistä työtä, kunnes muutosorganisaatio alkaa toimia.

Hyrkkö muistuttaa, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen rakentamiseen liittyen on menossa kolme eri rahoituskeskustelua.

Toinen rahoituskeskustelu koskee ICT-puolta ja kolmas koko hyvinvointialueen rahoitusta sen toiminnan alkaessa.

– ICT-kysymyskin on iso, että ehditäänkö kaikki saada valmiiksi. Länsi-Uudellamaalla on odotus, että rahaa saadaan riittävästi, että pyörät saadaan pidettyä pyörimässä, Hyrkkö sanoo.

Länsi-Uudenmaan sote-hanke kattaa koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja hankehallinnoija on Espoon kaupunki.

Hyrkkö valittiin aluevaaleissa yhdeksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutetuista.