Novavax-rokotetta saadaan jakoon tällä aikataululla

Suomeen saataneen ensi viikolla Novavax-rokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja asiantuntija Mia Kontio. Hänen mukaansa rokotteiden tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä.

– Mahdollisesti rokotetta aletaan antamaan viikolla 10, Kontio arvioi THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön koronavirustilanteen tilannekatsauksessa.

Kontio sanoo, että on vaikea arvioida, kuinka moni on halukas ottamaan tämän rokotteen. Hänen mukaansa kansalaiset ovat kertoneet, että he odottavat vaihtoehtoa tähän asti käytössä olleille rokotteille.

– Arvioita siitä, kuinka suuri halukkuus tähän vaihtoehtoiseen valmisteeseen on. On kuitenkin hyvä, että ensimmäiseen ja toiseen annokseen on olemassa vaihtoehto, Kontio jatkaa.

Kelpaako tämä Suomeen tuleva uusi koronarokote myös rokotekriittisille? – Lääkärilehti: "Säilyttämiseen riittää jääkaappilämpötila"

Koronapandemian takapotkut ovat yhä mahdollisia, sanoo STM:n johtava asiantuntija

Laaja etätyösuositus päättyy – Tätä se tarkoittaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut