Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miehelle 3 x 60 euron euron sakot lumisessa sakkorysässä Espoossa – jumiin jääneen Leila Lahtisen, 79, kotikatu aurattiin

Kaskimäki-kadulla Kurttilassa asuva 79-vuotias Leila Lahtinen ehätti jäädä kotinsa "vangiksi" pariksi viikkoa, kun kotikatu oli pitkään auraamatta.

Lehtisen naapuri Katja Enarvi otti Länsiväylän toimitukseen yhteyttä tämä viikon tiistaina ja kertoi Lahtisen tilanteesta.

Lahtinen ei uskaltanut lähteä pienellä autollaan liikkeelle, koska kadulla oli 20 senttiä syvät urat. Hän ei myöskään uskaltautunut kävelemään kadulle, joka oli yhtenä päivänä sohjoinen ja toisena päivänä erittäin liukas.

– En ole kahteen viikkoon uskaltanut lähteä autolla minnekään. Minulla on pieni auto ja sen pohja laahaa sohjossa. En pääse pois urista, Lahtinen kertoi tiistaina.

Kauppa- ja apteekkiasioissa hän kertoi saaneensa ulkopuolista apua.

Katja Enarvin mukaan Kaskimäkeä ei ollut tiistaina aurattu ainakaan kahteen viikkoon.

Katu aurattiin keskiviikkona puolilta päivin sen jälkeen, kun Länsiväylä oli kertonut Leila Lahtisen tilanteesta verkkosivuillaan tiistai-iltana (LV verkko 15.2.).

Huonossa kunnossa olevia katuja on ollut poikkeuksellisen paljon eri puolilla Espoota. Länsiväylän toimitukseen on tullut asiasta torstaihin mennessä kymmeniä yhteydenottoja. Monet asukkaat valittavat "perunapelloiksi" muuttuneita teitä. Myös isot lumikasat, jotka estävät näkyvyyttä liikenteessä tai haittaavat pysäköintiä, kiristävät hermoja.

Eräs toimitukseen viime perjantaina yhteyttä ottanut mies kertoi saaneensa kolme pysäköintisakkoa Lintuvaaran Painiityssä, kun parkkipaikat ovat olleet auraamatta, eikä autoille ole riitävästi pysäköintitilaa.

– Aamuisin saattaa olla parhaassa tapauksessa Painiityn pienellä alueella jopa viidestä kymmeneen sakkoa autoissa vallitsevan tilanteen vuoksi. Olen saanut viimeisen kahden viikon aikana kolme sakkoa, mikä tekee 180 euroa ja on iso summa normaalituloiselle, mies kertoi ja lähetti kuvan auraamattomista pysäköintipaikoista.

Monessa yhteydenotossa on harmiteltu myös sitä, että aurausvälit ovat venyneet jopa viikkoihin.

Katja Enarvi arvioi, että Kaskimäessä edellisestä aurauksesta saattoi olla jopa 3–4 viikkoa.

Leila Lahtisen mukaan hänen onnekseen on koitunut iso kotipiha.

– Onneksi minulla on iso piha, niin koiraa voi käyttää ulkona. Normaalisti teen koiran kanssa kaksi tunnin lenkkiä päivässä, Lahtinen kertoi.