Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Granin nuoret alppihiihtäjät löivät lajin suurmaat ällikällä, ja ykköslaskija Felix Maksimow pääsee testaamaan miesten mc-huippujen vauhdin – "Muiden maiden valmentajien oli hieman vaikea ymmärtää"

GrIFK:n nuoret alppihiihtäjät jatkavat loisteliaita otteita Keski-Euroopassa.

Tammikuussa U16-poikien sarjassa kilpaileva Felix Maksimow voitti hopeaa epävirallisissa MM-kisoissa Italian Alpe Cimbrassa.

Viikonloppuna menestykselle tuli jatkoa Slovenian Skofja Lokassa, jossa Maksimow voitti poikien suurpujottelun ja jäi pujottelussa täpärästi hopealle vain 0,1 sekunnin erolla.

Tyttöjen sarjassa Amelie Björksten oli erinomaisilla laskuilla suurpujottelun kolmas ja Minea Rosendahl 7. Pujottelussa Rosendahl oli 5.

Granilaisten päävalmentaja Mikko Heiskanen kertoo, että arvostettuun Slovenian Pokal Loka -kilpailuun osallistui laskijoita 33 maasta. Kilpailu järjestettiin 47. kerran.

Pokal Lokan perinteisiin kuuluu, että viikonlopun nopein poika kutsutaan esilaskijaksi Kranjska Goran miesten maailman cupin suurpujotteluosakilpailuihin.

– Tänä vuonna mahdollisuus tutustua maailmancup-sirkukseen ja kilpailuolosuhteisiin päätyi ansaitusti Felixille, Heiskanen kertoo.

Esilaskijan tehtävänä on koelaskea rata ennen varsinaisia kilpailijoita.

– Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus, mutta koska aikaa otetaan myös esilaskijoilta, konkretisoi ero maailman huippuihin myös sitä työmäärää, joka Felixillä on tulevina vuosina edessä

Slovenian kilpailuiden jälkeen granilaisten ryhmä siirtyi Kroatiaan Zagreb Children FIS Cupiin, jossa tiistaina laskettiin suurpujottelukilpailut.

Kroatiassa joukkue täydentyi kahdella laskijalla Julianna Katteluksen ja Emil Westmanin liittyessä joukkueeseen.

Heiskasen mukaan tulokset olivat haastavissa olosuhteissa loistavat, kun tytöistä kaikki kolme laskivat viiden joukkoon.

– Amelie voitti hopea jääden voittajalle vain 0,12 sekuntia. Loistavaa joukkue panosta täydensi Minea kolmannella ja Julianna 5. sijalla.

– Pojista Felix pysyi kultakannassa, Leevi Westman oli kuudes, Joni Silvennoinen 11. Ja Eliel Erikson isolla lähtönumerolla 16.

Pujottelu jouduttiin huonojen olosuhteiden takia Zagrebissa perumaan.

– Maiden välisessä vertailussa Grani oli ylivoimainen ykkönen U16-sarjassa. Muiden maiden valmentajien oli hieman vaikea ymmärtää, että voiton vei maajoukkueen sijaan seura Suomesta, jonka kotimäen korkeusero on noin 40 metriä, Heiskanen letkauttaa.

Granilaisten kiertue jatkuu nyt viikon leirillä Italian Tarvisiossa. Suunnitelmissa on Heiskasen mukaan suurpujottelun ja pujottelun lisäksi kaksi päivää super-G:tä, eli supersuurpujottelua, Sella Nevean vauhtirinteessä.

Valmentajana ryhmän mukana kiertää entinen maajoukkuelaskija Arttu Niemelä.