Voisiko Jenni Haukio olla Suomen seuraava presidentti? – IS: Näitä suomalaiset äänestäisivät puolueiden ulkopuolelta

Taloustutkimus on kysynyt Ilta-Sanomien pyynnöstä, keitä puolueiden ulkopuolelta tulevia ehdokkaita suomalaiset voisivat äänestää vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Listan ykköseksi on noussut taloustieteilijä Sixten Korkman, 74 vuotta. Korkmania voisi ajatella äänestävänsä 18 prosenttia suomalaisista.

Toiseksi listalla on noussut yllätysnimi: presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio. Haukiota voisi äänestää 14 prosenttia suomalaisista.

– Ei haluta kansanvillitsijää eikä räväkän linjan vetäjää. Kyse on suorasta kansanvaalista, ja kysely kertoo, minkälaisena henkilönä suomalaiset näkevät presidentin, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen analysoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Haukion korkeata sijoitusta Rahkonen arvioi seuraavasti.

– Hän (Haukio) on pitänyt aika matalaa profiilia eikä ole osallistunut presidentin tehtäviin. Hän on kirjailija ja runoilija. Onko presidentillisyyttä häneen tarttunut, kun hän on elänyt ja nähnyt läheltä presidentin touhuja yli kymmenen vuoden ajan?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut