Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viro painaa hätäjarrua – 300 ihmistä sairaalassa vakavan covidin takia

Viron terveysvirasto kertoo, että maassa tehtiin keskiviikkona uusi koronatartuntojen ja koronakuolemien ennätys. Uusia tartuntoja diagnosoitiin 8 439 ja uusia koronakuolemia kirjattiin 17.

Viron sairaaloissa oli keskiviikkona hoidossa 510 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 288 kärsi vakavasta koronataudista.

Maanantaina vakavan koronataudin vuosi hoidossa oli 305 potilasta.

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on kasvanut koko ajan Virossa, sillä vielä helmikuun alussa sairaalahoidossa oli päivittäin reilut 200 koronapotilasta.

Lue myös: Viro ei pura koronarajoituksia vielä 21. helmikuuta

Koronarajoitusten höllentäminen on hidastanut Viron rokotustahtia entisestään. Virossa koko väestön rokotekattavuus on edelleen vain reilut 62 prosenttia.

Sairaalahoidon korkean kuormituksen ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän kasvu sai Viron hallituksen perumaan tavoitteena olleen koronarajoitusten purkamisen 21. helmikuuta.

Näin ollen julkisten tilojen maskipakko, koronapassin käyttö ja viihdepaikkojen aukiolorajoitukset jatkuvat Virossa toistaiseksi.