Anu Komsi tekee musiikin historiaa Yhdysvalloissa – uusi esitys pohjaa Pentti Saarikosken runoihin

Espoolainen oopperalaulaja, sopraano Anu Komsi vie jälleen suomalaista musiikkia maailmalle.

Anu Komsi tekee Bostonissa suomalaisen klassisen musiikin historiaa, kun hän esiintyy solistina Kaija Saariahon säveltämän Saarikoski-laulusarjan orkesteriensi-illassa 24. helmikuuta Boston Symphony Hall -konserttitalossa, Bostonin sinfoniaorkesterin säestämänä.

Suomalaisen säveltaiteen ja kotimaisen runouden harvinaista ulkomaista ensiesitystä johtaa kapellimestari Andris Nelsons. Saarikoski-laulusarjan muut orkesteriesitykset kuullaan Bostonissa 26. helmikuuta ja 1. maaliskuuta.

Tiedotteen mukaan konsertit ovat Anu Komsin debyytti Bostonin sinfoniaorkesterin solistina. Hän on aiemmin esiintynyt solistikiinnityksellä Yhdysvalloissa muun muassa New Yorkin filharmonikkojen, Los Angelesin ja San Franciscon sinfoniaorkestereiden sekä New York City Operan kanssa.

Anu Komsi ja pianisti Pia Värri julkaisivat viime vuonna Kaija Saariahon Saarikoski-laulut levyllään Sumun läpi. Albumi on tämän vuoden Emma-palkintoehdokkaana klassisen musiikin sarjassa.

Bostonin sinfoniaorkesterin tilaamien, Pentti Saarikosken runoihin perustuvien laulujen orkesteriversioiden Suomen ensiesitys kuullaan keväällä 2023 Helsingin Musiikkitalossa Radion Sinfoniaorkesterin säestyksellä.

Tiedotteen mukaan Komsi on Kaija Saariahon säveltämien Saarikoski-laulujen alkuperäinen tilaaja, ja hän on aikaisemmin tilannut Kaija Saariaholta sävellykset vastaavalla idealla myös Eino Leinon runoihin perustuviin lauluihin.

New York Times valitsi Anu Komsin vuonna 2020 maailman parhaiden laulajien listalle Saariahon Leino-laululla Sua katselen artikkelissaan 5 Minutes That Will Make You Love Sopranos.

Vuonna 2020 Anu Komsi palkittiin säveltäjien myöntämällä Madetoja-palkinnolla.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut