Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotuskattavuus nousee Espoossa hitaasti – terveyspomolla viesti talviloman viettäjille

Korona: Koronavirusta on edelleen paljon liikkeellä.

Rokotuskattavuus nousee Espoossa nyt terveyspalvelujen johtaja Markus Paanasen mukaan hitaasti.

– Se johtunee siitä, että aika moni on sairastanut koronan. Toisen syy voi olla julkisuudessa käyty keskustelu siitä, että omikronmuunnos aiheuttaa hieman aiempia muunnoksia lievemmän taudin.

Espoon ilmaantuvuusluku on laskenut 1 856,5:een. Se tarkoittaa laboratoriovarmistettujen koronatautitapausten määrää per 100 000 asukasta 14 vuorokaudessa.

Espoossa oli keskiviikkoaamun tilanteen mukaan annettu yhteensä 586 395 koronarokotetta, joista kolmansia rokotusannoksia on 140 098. Kolmannen annoksen on saanut 60,6 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä espoolaisista.

Rokotuspisteet toimivat edelleen Isossa Omenassa, Espoon keskuksessa, Lintuvaarassa ja Tapiolan terveysasemalla ja walk in -rokotukset pop up -pisteissä.

– Rokotuksista huolimatta tulee niin sanottuja läpilyönti-infektioita. Rokotusten idea on, että ne estävät vakavat, sairaalahoitoa vaativat tautimuodot, Paananen huomauttaa.

– Espoon sairaalassa on nyt 11 eristyspotilasta ja Husissa 8. Espoon sairaalassa olevien potilaiden määrä on tasaantunut 10 tuntumaan.

Viikko 8 on koulujen lomaviikko ja odotettavissa on, että ihmiset matkustelevat ja ovat liikkeellä aiempaa enemmän.

– Tietty varovaisuus on edelleen paikallaan ja rokottamattomien kannattaa olla muita varovaisempia massojen keskellä.

Maskisuositus on edelleen voimassa. Hyvä käsihygienia ja turvavälien pitäminen ovat noudattamisen arvoisia neuvoja edelleen.

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Suomeen tulee ensi viikolla ensimmäinen erä täysin uutta Novavax-lääkeyhtiön koronavirusrokotetta.

Se on nykyisiä mRNA-rokotteita perinteisemmällä tekniikalla valmistettu rokote.

– Novavax-lääkeyhtiön rokotetta on tulossa meille näillä näkymin viikolla 10, Paananen kertoo.