Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taideteokset levittäytyvät talvilomaviikolla eri puolille Espoota

Talvilomaviikolla eri puolilla Espoota astutaan taiteen tiloihin. Espoon kulttuuritalot eli Lasten kulttuurikeskus Aurora, Espoon kulttuurikeskus, Kannusali, Näyttelykeskus WeeGee ja Sellosali ovat toteuttaneet yhteistyössä Kaupunkigalleria-kokonaisuuden. Kulttuuri tulee seinien sisältä ulos osaksi kaupunkitilaa, ja teokset tuovat omille tutuille kulmille uutta katsottavaa.

Talvilomaviikolla 21.-27. helmikuuta kannattaa lähteä ulkoilemaan Tapiolaan, Leppävaaraan, Espoon keskukseen ja Järvenperään taideteosten äärelle. Teokset sijaitsevat Espoon kulttuurikeskuksen, Sellosalin ja Lasten kulttuurikeskus Auroran ikkunoissa ja ulkoseinillä sekä Weegeellä ja Kannusalissa aulatiloissa.

– Ulkona olevat teokset ovat parhaimmillaan illalla pimeän tultua, tuotantosuunnittelija Jaakko Teittinen sanoo.

– Toteutimme vastaavan näyttelyn viime talvena, kun koronasulku oli pahimmillaan. Tuhannet ihmiset näkivät teokset viikon mittaan ja saimme tapahtumasta hyvää palautetta. Ulkona oli mahdollista säilyttää etäisyys muhin ihmisiin ja kokea teokset koronaturvallisesti.

24. –27. helmikuuta kello 18–24 Espoon kulttuurikeskuksen ikkunoissa keskusaltaan puolella on nähtävillä Jussi TwoSeven: R.O.A.R. 27 -animaatio sekä animaatioon liittyviä maalauksia. Kulttuurikeskuksen Ahjo-galleriassa on myös Jussi TwoSevenin teoksia.

Lisäksi Tapiolassa on Näyttelykeskus Weegeen aulassa Janne Aholan Counterparts.

Espoon keskuksessa Kannusalin aula- ja ravintolatiloissa on nähtävillä Henrik Fabritiuksen abstrakteja maalauksia Olet tärkeä -nimisessä näyttelyssä. Taiteilijan mukaan teokset ovat hetkien, kokemusten ja musiikin synergioita. Maalaukset ovat nähtävillä 21. –27.2. kello 9–21.

Kannusalin tiloissa on myös Duncan Matthewsin Dark Ideas -valoinstallaatio.

Järvenperässa Lasten kulttuurikeskus Aurorassa on koko viikon ajan iltaisin kello 18–21 nähtävillä Janne Parviaisen Yllättävät talonvaltaajat, jossa on satumaisia kasveja ja kaikenlaisia ötökäitä. Toisena teoksena on yhteisöllinen valotaideteos Lampyris noctiluca – loistava parvemme. Jenni Vilander ja espoolaisten lasten taiteilemat hyönteiset muodostavat suuren parven, josta katsoja saa annoksen valovoimaa.

Lisäksi säävarauksella tulee nähtäville Anssi Kuosan jääveistosteos Jäävisiot – Muotoja tulevaisuudesta.

Rigulio Graakin Sademetsän salaisuudet - valoinstallaatio jatkaa Aurorassa 5. maaliskuuta asti.

Sellosalin ulkoseinustalla on 22.–24. helmikuuta kello 18–23 koettavissa Paula Lehtosen audiovisuaalinen videoprojisointi Äänen eleet.

Talon julkisivuun projisoitavat graafiset elementit liikkuvat ja muokkaantuvat äänen eri taajuuksien avulla. Kuusiminuuttisen videoteoksen musiikin on säveltänyt Kristian Ekholm.