Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mietitäänkö sinunkin työpaikalla, millaista on paluu lähityöhön? Uusmaalaisille firmoille tarjotaan nyt aivan uutta keinoa muutoksen helpottamiseksi

Koronarajoitusten hellittäessä työpaikoilla mietitään nyt, millaiseksi paluu lähityöhön muodostuu pitkien etätyöjaksojen jälkeen.

Vanhoihin tapoihin on harvassa yrityksessä paluuta, mutta uusikin on vielä epävarmaa.

Nivelvaiheen helpottamiseksi uusmaalaisille yrityksille tarjotaan nyt tavallisuudesta poikkeavaa vaihtoehtoa: kahden ammattikorkeakoulun yhteistyönä firmat voivat saada avukseen ammattitaitelijan tai luovan alan ammattilaisapua.

– Koronan hellittäessä tuhannet työntekijät palaavat etätöistä ja lomautuksilta työpaikoille ja tiiviimpään työyhteisöön. Organisaatiot joutuvat uudistamaan toimintakulttuuriaan ja toimintatapojaan, kuvailee hankkeen lähtökohtia Eloisa-hankkeen valmentaja Jori Linnamäki Laurea ammattikorkeakoulusta.

Eloisa-hankkeessa 2–150 ihmistä työllistävät yritykset voivat saada kullekin työpaikalle räätälöidyn kokonaisuuden, johon kuuluu kolme työpajaa sekä hyvinvointipäivä. Hanke on suunnattu toimisto- ja palvelualan yrityksille sekä sosiaali- ja terveysalojen palveluita tuottaville firmoille.

Linnamäen mukaan kunkin yrittäjän kanssa keskustellaan yrityksen ja työyhteisön tarpeista. Kaikkia työpajoja vetää hankkeen asiantuntija yhdessä taiteilijan kanssa.

Osallistuminen on maksutonta. Hankkeet varat tulevat Euroopan sosiaalirahasto.

– Työpajoissa käytetään hyväksi sekä taiteilijan erityisosaamista että toiminnallisia menetelmiä. Ennen kaikkea tavoite on auttaa yrityksiä hahmottamaan, mitä juuri heidän yhteisölleen korona tarkoitti ja miten yhteisöllisyys on mahdollista 'uudessa normaalissa', Linnamäki sanoo.

Koronan jälkeen yrityksissä voi olla tarvetta esimerkiksi tiimiytymisessä ja yhteistyön parantamisessa, työntekijän minäkuvan vahvistamisessa ja esihenkilöiden roolien kirkastamisessa. Myös luovan ajattelun herättäminen, uuden työilon löytäminen ja työkyvyn ylläpito ovat hankkeen tavoitteita.

Linnamäen mukaan muutama yritys on jo ilmoittautunut halukkuudestaan. Valmennuksiin haetaan yhteensä yhdeksää yritystä.

Eloisa-hankkeen päätoteuttajana toimii Metropolia Ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana Laurea-ammattikorkeakoulu. Hankkeeseen voi hakea verkossa täällä.

Valmennukset ovat ESR-rahoitteisia ja yrityksille maksuttomia, de minimis -tuella toteutettuja. Jos yritys on jo käyttänyt de minimis -tukensa, se ei voi hakea mukaan valmennuksiin.