Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torviprotesti raikaa kohta koko maassa Helsingistä Rovaniemelle, nyt puhuu järjestäjä: "Polttoainevero tulee saada alemmas"

Sosiaalisessa mediassa nähdyt kuvat polttoaineen korkeista hinnoista säestävät perjantaina ja lauantaina Torviprotesti-mielenosoituksia, joita nähdään ympäri Suomea Helsingistä Rovaniemelle.

Helsingissä on luvassa kaksi tapahtumaa, perjantaina ja lauantaina.

– Kyseessähän on kaksipäiväinen mielenosoitus. Perjantaina startataan kello 17 ja lauantaina kello 13. Tuntia ennen alamme keräämään ohjeiden mukaiseen paikkaan letkaa. Letkan alkamispaikka on Hakamäentiellä oikeanpuoleisella kaistalla jonoon hätävilkut päälle kytkettynä, kerrotaan Helsingin-tapahtuman kuvauksessa Facebookissa.

Saattueen nopeus on 5–10 kilometriä tunnissa, hätävilkut ovat päällä koko ajan ja saattuetta ei saa katkaista. Muun muassa. Tapahtumia on yhteensä kaksitoista ympäri Suomen.

– Olen arvioinut, että tapahtumien yhteinen osallistujamäärä asettuu noin 3 500 autoilijaan, kertoo Torviprotestien järjestelyissä mukana oleva Leevi Ruotsalainen.

Hallitus lanseerasi perjantaina toimenpiteitä energian hinnan nousun takia. Niihin toimenpiteisiin kuuluu muun muassa ammattidieseljärjestelmän ottaminen valmisteluun.

– Haluamme herättää tapahtumallamme huomiota autoilun korkeaan verotukseen. Hallituksen reagointi on sinänsä arvostettava, mutta ei vielä riitä, Ruotsalainen kommentoi.

– Polttoaineveron hintaa on laskettava heti kun mahdollista. Sellaisella ratkaisulla muutos lähtee, hän jatkaa.

Tampereella Torviprotesti lähtee liikkeelle perjantaina kello 17.

– Moni joutuu tällä hetkellä miettimään, täytyykö lasten harrastuskuljetukset lopettaa, jotta rahat riittää polttoaineeseen työmatkoille, sanoo Kaupunkilehti Tamperelaisen haastattelussa Tampereen-tapahtuman toinen järjestelyvastaava Heidi Vierimaa.