Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkoinen kurittaja iskee taas! Uudellemaalle tänään alkavassa pyryssä jopa yli +20 cm lunta ja tätä se tarkoittaa liikenteessä

Tänään on taas syytä olla varovainen liikenteessä tai jopa jättää auto kotiin, sillä iltapäivällä on alkamassa kunnon pyry. Etenkin Uudellamaalla iskee kunnon valkoinen kurittaja, sillä lunta on tulossa Ilmatieteen laitoksen mukaan jopa 20–25 senttimetriä.

Forecan mukaan lunta pyryttää maanantain ja tiistain aikana pääosin 10–20 senttiä, mutta Uudellamaalla voi tulla yli 20 senttiä.

Ajokelistä on tulossa jopa erittäin huono, varoittavat sekä Ilmatieteen laitos että Foreca. Forecan mukaan jäisen tien päälle satava lumi voi tehdä kelistä aluksi entistäkin liukkaamman.

Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Kymenlaakso ovat Ilmatieteen laitoksen varoituskartalla oransseja eli ajokelistä ennustetaan vaarallista. Vaarallinen on neliportaisen asteikon toiseksi pahin.

– Lumi kinostuu voimakkaan itätuulen vuoksi. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi etelärannikon maakunnissa, tiedotti Ilmatieteen laitos sunnuntaina Twitterissä.

Lumi tulee kovan tuulen kera. Lounaisilla merialueilla voi jopa myrskytä, mutta maa-alueilla pysytään Forecan mukaan kohtalaisessa tai navakassa. Voimakkaimmat puuskat painottuvat lounaaseen sekä Uudellemaalle.

Tiistaina puolella tuuli kylmenee, sillä se kääntyy puhaltamaan pohjoisesta. Tuuli kuitenkin heikkenee hiljalleen.

Lämpötila on maanantaina noin asteen verran pakkasen puolella.