Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bembölen koulun lakkautus kaupunginhallitukseen

Lakkautusuhan alla olevan ruotsinkielisen Bembölen koulun kohtalo ratkaistaan Espoon kaupunginhallituksessa.

Koulun lakkautusta käsiteltiin viime torstaina Svenska rum -lautakunnassa, joka päätyi äänestyksen jälkeen vastustamaan virkavalmisteluna tehtyä lakkautusehdotusta. Äänestystulos koulun säilyttämisen puolesta oli lautakunnassa 8–5.

Tulos ei kuitenkaan vielä tarkoita koulun säilyttämistä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok.) kertoi perjantaina käyttäneensä otto-oikeutta ja tuovansa lakkautuksen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Vuornos arvioi, että käsittely on 7. maaliskuuta.

Bembölen oppilaiden vanhemmat ovat vastustaneet koulun lakkautusta.

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Tommi Turku sanoi Länsiväylälle viime joulukuussa, että lakkautus vähentäisi kaksikielisten perheiden mahdollisuuksia laittaa lapsi ruotsinkieliseen kouluun, kun koulumatkoista tulisi pidempiä ja vaarallisempia.

Espoo on lakkauttanut tai lakkauttamassa useita pikkukouluja osana säästöohjelmaa. Bembölen koulussa on kaupungin mukaan noin 40 oppilasta. Koulun lakkauttamisen on laskettu tuovan noin 255 000 euron vuosittaiset säästöt.