Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaarassa kokeillaan vesilajeja

Talviliikuntaa voi harrastaa myös sisätiloissa koululaisten talvilomaviikolla. Leppävaaran uimahallissa järjestetään perjantaina 25. helmikuuta koko perheen Vesisankarit-tapahtuma kello 11–13.30.

Vesisankarit-tapahtumassa pääsee kivan tekemisen kautta kokeilemaan ehkä itselle uusia lajeja kuten uppopalloa, melontaa, taitouintia ja meripelastusta. Tehtävät edistävät samalla myös osallistujien omia vedessä liikkumisen taitoja. Kokeilujen kautta voi löytää uuden harrastuksen vaikkapa koko perheelle.

Altailla järjestettävästä monipuolisesta ohjelmasta vastaavat Espoon Urheilusukeltajat, Espoon Meripelastajat, Cetus ja Espoon Eskimot.

Rastipisteillä on tarjolla esimerkiksi Melomon packraftien eli täytettävien kajakkien testausta.

– Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä, sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Vesisankarit-hanke on toiminut jo vuodesta 2015. Hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

Tapahtuma järjestetään koronaturvallisesti.