Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nissnikun koulun oppilaat saavat jäädä kotikulmille

Pitkään pohdinnassa ollut Nissnikun koulun opetuksen järjestäminen sillä aikaa, kun uutta koulua rakennetaan, on ratkennut.

Erilaisia vaihtoehtoja on selvitetty ja päädytty esittämään sitä, että koulun rakennusaikana kaikki oppilaat voivat jatkaa koulutyötä Masalassa.

Kirkkonummen toimitilapalvelujen lautakunta hyväksyi väistötilaratkaisun viime viikolla.

Seuraavaksi alkaa suunnittelu ehdotuksen pohjalta. Kustannukset hyväksyy lopullisesti kunnanvaltuusto.

Esitetty väistötilaratkaisu maksaa kunnalle arviolta 5 miljoonaa euroa.

Uuden Nissnikun koulun on määrä olla valmis vuoden 2025 aikana. Koulu rakennetaan nykyisen Nissnikun koulun paikalle, joten kaikille oppilaille on järjestettävä väistötilat. Alakoulu on jo väliaikaisissa tiloissa koulun piha-alueella.

Nyt hyväksytyn ratkaisun mukaan Nissnikun alakoululaiset siirtyvät taajaman toiselle laidalle Masalan koulun pihalle pystytettäviin ”parakkeihin”.

Nykyisiin väistötiloihin Nissnikun koulun pihalla siirtyisivät puolestaan yläkoulun oppilaat rakennustöiden ajaksi.

Ruokala ja muita väliaikaisia erikoisopetustiloja järjestettäisiin Nissnikun koulun naapuritontille uusiin väistötiloihin. Tontilta on purettu Köpaksen päiväkoti.

Liikuntatiloja yläkoululaisille vuokrattaisiin Masalan alueelta.

Vaihtoehtona oli, että yläkoulun oppilaita olisi siirretty Kirkkonummen keskustaan väistötiloihin useaksi vuodeksi. Siitä on nyt luovuttu.