Jolkotteliko Tapiolassa ja Laajalahdella susi?

Tapiolan puskaradiossa on käyty vilkasta keskustelua mahdollisesta susihavainnosta. Ensimmäinen viesti havainnosta on tullut maanantain ja tiistain välisenä yönä heti puolenyön jälkeen.

Keskustelun aloittaja kertoo, että Tekniikantiellä, Tapiolan Silkkiniityn suunnasta tulevan alikulun kohdalla, on nähty isot eläimen jalanjäljet.

Jäljet kuvannut henkilö kertoo, että tassunjäljet ovat yli 10 senttiä pitkät, ja pihoilla harppausten väli oli noin kaksi metriä. Koska eläimen jälkien vieressä ei ollut ulkoiluttajan jälkiä, postauksen aloittaja arvelee, että kyseessä olisi susi.

Jälkien mukaan eläin oli jatkanut matkaansa kohti Laajalahtea.

– "Vähän liian iso askelväli ja kulkureitti isoksi koiraksi. Voi olla susi", yksi keskustelija kommentoi.

Yksi havainto on Tapiolan puolelta: "Tais painella eilen n. 23.30 Kimmeltie 11 kohdalla kohti itää, Kimmeltien ja Kehän välisessä metsikössä."

– Laajalahdessa oli kuvattu viime viikolla samanlaisia, isoja jälkiä. Tällä viikolla on näkynyt myös raadeltuja pupuja tai niistä jäljelle jääneitä koipia, toinen keskustelija kommentoi.

Keskustelussa pidetään mahdollisena, että kyseessä on ollut susi: Täällä Kauniaisten ja Espoon rajalla on vuosittain susihavaintoja ollut tähän aika vuodesta jo ainakin viimeiset 3-4 vuotta.

Espoo-Kauniainen Riistanhoitoyhdistys on saanut yhden yhteydenoton Tapiola-Laajalahti -alueella mahdollisesti liikkuneesta sudesta.

– Meille on tullut yhdeltä koiranulkoiluttajalta ilmoitus, että hän on nähnyt eläimen vilaukselta ja ottanut jäljistä kuvan, yhdistyksen toiminnanjohtaja Fredrik Ekhlund kertoo.

– Lumessa on ollut isokokoisen koiraeläimen jäljet, mutta siitä ei ole varmistusta, että kyseessä on susi. Olen nähnyt kuvan, mutta en ole asiantuntija, Eklundh jatkaa.

Edellinen, varmistettu susihavainto on Espoosta parin viikon takaa. Silloin susi liikkui Lahnuksessa.

– Se oli läpikulkujolkottaja. Sudet lähtevät liikkeelle kevättalvella. Ne ovat nuoria, 2–3 -vuotiaita eläimiä, jotka jättävät lauman ja lähtevät etsimään paria.

Eklundhin mukaan sudet tulevat lännestä ja liikkuvat pitkin rannikkoa idän suuntaan. Ne liikkuvat vuorokauden aikana pitkiäkin matkoja.

Kun sudet liikkuvat taajaan asutuilla alueilla, niistä tulee yleensä useita kuvia ja videoita.

Siihen Eklundh ei osaa ottaa kantaa, onko Kehä I:llä Helsingin puolella auton alle jäänyt susi sama, joka mahdollisesti on liikkunut Espoossa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut