Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen pelkää, että Ukrainan kriisitilanne ei hoidu enää diplomatialla – "Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa"

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo, että Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että Venäjä aloittaa sotatoimet Ukrainassa.

– Suomeen ei kohdistu välitöntä sotilaallista uhkaa. Suomen puolustusvoimat ovat seuranneet koko ajan tilannetta ja varautuneet tarpeen mukaan ulkopoliittiseen tilanteeseen. Voin vakuuttaa, että puolustus on kunnossa, Kaikkonen kertoi Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kaikkonen korosti, että Ukrainan tilanne on nyt vakava ja se voi kärjistyä nopeasti. Hänen mukaansa on oleellista, että Venäjä pidättäytyy nyt sotatoimista.

– Ukraina on pyytänyt erilaista puolustustarvikemateriaalia, vastaus on mietinnässä. Valtioneuvosto pohtii, millaista lisäapua Ukrainalle voidaan antaa, Kaikkonen kertoi.

Erittäin huolestuneelta kuulostanut puolustusministeri kertoi myös olevansa erittäin huolestunut tilanteesta Ukrainassa juuri nyt.

– Se on erittäin räjähdysherkkä. Toivon todella, että diplomatian polulle voidaan vielä palata. Tällä hetkellä se valitettavasti näyttää hankalalta.

Uutista päivitetty kello 14.31: Muokattu otsikkoa ja jutun avauslauseita.