Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair lopetti lennot Ukrainan ilmatilassa keskiviikkona – Ilmatila tyhjä muistakin matkustajakoneista

Finnair lopetti lennot Ukrainan ilmatilassa keskiviikkona. Lentoyhtiö teki asiasta päätöksen tiistaina. Satu Haataja Finnairin viestinnästä kertoo, että heillä ei ole tällä hetkellä ollut suoria lentoja Ukrainaan, mutta kolme reittiä on voinut käyttää maan länsiosan ilmatilaa.

– Nyt vältämme koko Ukrainaa. Tiistaisella päätöksellä ennakoitiin tilannetta, koska tilanne näytti epävarmalta, Haataja sanoo.

Lennoilla Arabiemiraattien Dubaihin, Israelin Tel Aviviin ja Turkin Gazipasaan on ollut mahdollisuus lentää Ukrainan ilmatilassa. Tiistaina näihin kohteisiin ei ollut lentoja. Esimerkiksi Dubaihin Finnair lentää kolme kertaa viikossa.

Nyt näiden lentojen reitit kulkevat Ukrainan länsipuolelta. Se pidentää Haatajan mukaan lentoaikaa tuulen ja liikennetilanteen mukaan 5–10 minuuttia.

Muihin reitteihin Ukrainan tilanteella ei ole juuri nyt vaikutuksia. Finnairin viestinnästä kerrotaan, että tilannetta ja viranomaissuosituksia seurataan koko ajan ja tarvittaessa reittejä voidaan muuttaa nopeastikin.

Asiakkaille reittimuutoksista ilmoitetaan Finnairin nettisivujen matkustustiedotteessa.

Euroopan lentoturvallisuusvirasto (EASA) varoitti viime yönä, että siviilikoneita voitaisiin ampua alas Ukrainassa. Matkustajakoneet voivat olla vaarassa tulla ammutuksi alas epähuomiossa.

Euroopan ilmatilaa valvova Eurocontrol on myös varoittanut lentoyhtiöitä siviililiikennettä koskevasta vaarasta Ukrainassa.

Lennonseurantasivustojen, kuten Flight Awaren, mukaan lentoyhtiöt kiertävät nyt Valko-Venäjän ja Ukrainan ilmatilan. Käytännössä maan ilmatila on tyhjentynyt siviilikoneista.

Juttua muokattu 24.2.2022 kello 12.17: Poistettu lähteistä Yle ja korvattu alkuperäisillä lähteillä.