Kara-Kamerat ja Espoon Ag Korutiimi ry järjestävät yhteistyössä toisen näyttelyn. Koruntekijät ovat tehneet valokuvien pohjalta koruja.
Valokuviin on kuvattu muun muassa jääkiteitä, kiviä ja sudenrorento. Tähtimäiset jääkiteet ovat antaneet muodon kaulakorulle ja korvakoruille, ja sudenkorennon siivet korvakoruille.
Parissa kuvassa ja siten myös korujen aiheena on ihmisen muovaamia muotoja: Tapiolan arkkitehtuuria ja vanhan talon ikkunat.
Kuvasta koruksi -valokuvanäyttely on Espoon kulttuurikeskuksen Nuottiparvella. Kuvien pohjalta tehtyjä koruja ei kuitenkaan ole fyysisesti esillä, koska paikalla ei ole lukittavia vitriinejä.
Seinällä on kuvia koruista ja jokaisen korukuvan alla mallikuva, josta koruntekijä on inspiroitunut.
Kara-Kameroiden ja Espoon Ag Korutiimin ensimmäinen yhteinen näyttely, Hopeasta koruksi ja kuvaksi, oli Karatalossa vuonna 2019. Esillä oli koruharrastajien tekemiä hopeakoruja ja kamerakerholaisten ottamia kuvia koruista.
Edellisen näyttelyn aikana syntyi ajatus toteuttaa seuraava näyttely toisin päin – miten kuvasta syntyy koru. Nyt nähtävillä on neljän valokuvauksen harrastajan ottamat mallikuvat ja kuvat seitsemän koruharrastajan tekemistä koruista.
Idea koruun on voinut syntyä kuvan pienestä yksityiskohdasta tai isommasta kokonaisuudesta. Myös kuvan tunnelma on herättänyt ideoita.
– Virittelin korut keittiö pöydälle kuvattavaksi. Kokeilin erilaisia valoja ja varjoja, ja vaimo toi taustaksi erilaisia kankaita, kamerakerhon puheenjohtaja Lassi Ritamäki kertoo.
– Mallikuvia oli moninkertainen määrä tehtyihin koruihin verrattuna. Jokainen sai valita mieleisensä kuvan ja suunnitella ja tehdä sen pohjalta korun, Kara-Kameroiden taloudenhoitaja Jussi Helimäki selvittää.
Näyttely jatkuu 13. maaliskuuta asti ja siihen voi tutustua kulttuurikeskuksen aukioloaikoina.
Kara-Kamerat täytti viime vuonna 25 vuotta.
Juttuun korjattu 28.2.2022 kello 10.30, että Lassi Ritamäki on Kara-Kameroiden puheenjohtaja ja Jussi Helimäki on kamerakerhon taloudenhoitaja.