Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Journalistiliitto uhkaa MTV:tä lakolla "alan huonoimpien" työehtojen vuoksi – Koskisi näiden ohjelmien tuotantoa

Suomen Journalistiliitto (SJL) on antanut lakkovaroituksen MTV:lle. Jos neuvottelutulokseen ei päästä, mediayhtiön sisällöntuottajat menevät lakkoon kahden viikon päästä eli 11. maaliskuuta. Lakko olisi kahden viikon pituinen ja koskisi noin 160:tä työntekijää.

Jos lakko toteutuu, se vaikuttaa muun muassa MTV:n uutisiin, verkkosivuihin ja ajankohtaisohjelmiin.

Sovittelu valtakunnansovittelijan johdolla alkaa todennäköisesti ensi viikolla.

Journalistiliitto on neuvotellut tammikuusta lähtien MTV:n sisällöntekijöiden työehtosopimuksesta. Työnantajaa edustaa Palvelualojen työnantajat ry Palta. Neuvottelut eivät ole johtaneet työntekijöitä tyydyttävään tulokseen.

– Haluamme palata kohti normaaleja journalistien työehtoja. Maikkarissa on nyt alan heikoimmat, sanoo tiedotteessa Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

SJL:n mukaan MTV:n työntekijöillä on muuhun uutismediaan nähden pisimmät työajat ja lyhimmät lomat. Työn haittalisät ovat heikommat kuin vaikkapa samaa työtä tekevillä Yleisradiossa. Mahdollisuudet kouluttautua ovat muihin mediataloihin nähden heikommat.

– Näillä on selkeä vaikutus työntekijöiden jaksamiseen ja työhyvinvointiin”, sanoo tiedotteessa Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Savolaisen mukaan ongelmia on yritetty ratkoa jo viime viime neuvottelukierroksella kaksi vuotta sitten ja sen jälkeen paikallisesti.

– MTV:n ohjelmatyöntekijät päättivät lakosta yksimielisesti. Haluamme tasa-arvoista kohtelua muiden media-alan työntekijöiden ja muiden alojen työntekijöiden kanssa, sanoo tiedotteessa Media- ja ohjelmatyöntekijöiden MOT:n puheenjohtaja Kari Pyrhönen.