Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reserviläisliiton jäsenmäärä kasvoi historiallisen paljon – "Todella vahvaa tahtoa osallistua vapaan isänmaan puolustamiseen"

Venäjän ennakoimaton käytös on saanut Reserviläisliiton jäsenmäärän ennätykselliseen kasvuun, liitto tiedottaa. Tänä vuonna (1.1.–25.2.) jäsenhakemuksia on tullut jo 1 230, kun luku viime vuoden vastaavana ajanjaksona oli 490.

– Venäjä järkyttää suomalaisten turvallisuudentunnetta ja se heijastuu nyt siinä, että suomalaiset haluavat sankoin joukoin osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön. Ukrainan kriisin alettua vuonna 2014 tuli ensimmäinen iso jäsenpiikki. Jäsenkasvu on ollut hyvä jo usean vuoden ajan, kuten oli myös viime vuonna. Nyt Euroopassa alkaneen sodan takia jäsenmäärä on kuitenkin lähtenyt todella kovaan kasvuun, kertoo tiedotteessa Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola.

Reserviläisliitolla on 39 000 jäsentä, joista 90 prosenttia on suorittanut varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Liitto tarjoaa jäsenilleen muun muassa mahdollisuuden harjoitella ampumataitojaan, fyysistä kuntoaan ja maastotaitoaan.

Finnair ei lennä Venäjän ilmatilassa – Näin merkittävästi se vaikuttaa Aasian-lentoihin

Ulkoministeriö: vältä kaikkea matkustamista Venäjälle ja Valko-Venäjälle, Moldovankin suositus kiristyi – Valko-Venäjältä on nyt todella vaikea päästä pois

Liiton mukaan sen jäsenten maanpuolustustahto on nyt poikkeuksellisen vahvaa. Tämä ilmenee vuosittaisesta jäsenkyselystä. Kun jäseniltä kysyttiin, olisivatko he itse valmiita osallistumaan maanpuolustuksen eri tehtäviin kykyjensä ja taitojensa mukaan, 95,5 prosenttia vastasi kyllä. Vain 0,9 prosenttia vastaajista sanoi ei ja 3,6 prosenttia ei osannut sanoa. Kysely tehtiin tänä vuonna 1.–13. helmikuuta ja siihen vastasi 2 768 jäsentä.

– Reserviläiskentässä on todella vahvaa tahtoa osallistua vapaan isänmaan puolustamiseen, sillä Reserviläisliiton kyselyn tulos erosi yli 11 prosenttiyksiköllä verrattuna Maanpuolustustiedotuksen uusimpaan mielipidetutkimukseen, Ilpo Pohjola sanoo tiedotteessa.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) joulukuussa julkaistussa mielipidetutkimuksessa samaan kysymykseen vastasi myönteisesti 84 prosenttia ja kielteisesti yhdeksän prosenttia vastanneista. MTS:n tutkimuksessa kantaansa ei osannut sanoa kahdeksan prosenttia vastanneista. MTS:n tutkimuksen otos oli 1 001 ihmistä.

– Suomessa on aina perinteisesti ollut erittäin vahva maanpuolustustahto, mutta todella vahvaa se on nyt reserviläisten keskuudessa, Pohjola kommentoi.