Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Söpöysvaroitus! – Tallinnan Fotografiskan lemmikkejä esittelevä The Pet Show -näyttely tarjoaa nähtävää koko perheelle

Helmikuun 19. päivä Tallinnan Fotografiskassa avautui mittavat The Pet Show -näyttely, joka esittelee valikoiman eri valokuvaajan eläinkuvia. Mukana on niin koiravalokuvistaan tunnettujen Elliott Erwittin ja William Wegmanin kuin maailman parhaaksi kissakuvaajaksikin tituleeratun Walter Chandohan valokuvia.

Näyttely keskittyy ihmisen ja hänen lemmikkinsä väliseen suhteeseen, joka syntyi yli 14 000 vuotta sitten, kun ihminen oppi kesyttämään eläimiä. Kautta historian taiteilijat ovat nähneet lemmikin muuna kuin vain seuralaisena, ja tämä perinne jatkuu edelleen.

The Pet Show -näyttely on kunnianosoitus lemmikeille ja niiden roolille populaarikulttuurissa. Mittavassa näyttelyssä onkin esillä yli 140 valokuvaa lemmikeistä, niin koirista kuin kissoistakin sekä monista muista erikoisemmista eläimistä.

– Kyseessä on Tallinnan Fotografiskan ensimmäinen näin laaja kansainvälinen ryhmänäyttely, jossa on mukana 25 eri valokuvaajalta ympäri maailmaa. Mukana on myös suomalaisen valokuvaajan Akseli Valmusen dokumentaarisia valokuvia, Tallinnan Fotografiskan näyttelypäällikkö Maarja Loorents kertoo.

Näyttelyssä on esillä valikoima monenlaisia teoksia, kuten Gerrard Gethingsin humoristinen muotokuvasarjasta ”Do You Look Like Your Cat?”, jossa hän on tutkinut yhtäläisyyksiä kissojen ja niiden omistajien välillä sekä Martin Usbornen Where Hunting Dogs Rest -teos, jonka kuvissa on hylättyjä metsästyskoiria espanjalaismaisemassa.

Klassisessa taiteessa lemmikit kuvattiin yleensä jonkin asian, kuten vallan, uskollisuuden tai rakkauden symboleina.

Nykyvalokuvauksessa lemmikkieläimiä kuvataan puolestaan monin eri tavoin: dokumentaarisina kuvina, sommiteltuina muotokuvina tai humoristisina ja jopa hulluina kuvina sosiaalisessa mediassa.

The Pet Show -näyttelyn valokuvissa valokuvaajat nostavat lemmikin jalustalle ja tarkastelevat sitä eri näkökulmista: kumppanina, statussymbolina, ystävänä, perheenjäsenenä ja taideteoksena.

Näyttely on avoinna 12.6.2022 saakka.