Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas uusi iso kiinteistökauppa sote-alalla – nyt omistajaa vaihtaa historiallinen sotavammasairaala

Vantaan kaupunki aikoo myydä Kauniaisissa sijaitsevan Kaunialan Sairaala Oy:n osakekannan ja sairaalakiinteistön Attendo Oy:lle.

Tammikuussa järjestetyn julkisen tarjouskilpailun tuloksena syntynyt esitys myynnistä on kaupunginhallituksen käsittelyssä tänään maanantaina 28. helmikuuta. Tunnusteluja kiinnostuneista ostajista tehtiin jo pitkin vuotta 2021.

Kaunialan sairaalassa on tarjolla sairaalatasoista kuntoutusta ja vanhusten ympärivuorokautista hoivaa samoin kuin sosiaali- ja terveyspalveluja sotainvalideille ja muille veteraanilainsäädännön piiriin kuuluville.

Lisäksi saatavana on vanhusten ja vammaisten kotipalveluja sekä avohoidon terapia- ja vastaanottopalveluja.

Sotien jälkeen 1946 perustetulla sairaalalla on maineikas historia. Vantaa osti sairaalan Sota­invalidien Veljes­liitolta. Ostosta kerrottiin 2006.

Nyt Vantaa luopuu sairaalasta muun muassa siksi, että kaupungin muiden lähivuosina tarvittavien investointien vuoksi ei olisi mahdollisuutta toteuttaa sairaalan toiminnan kehittämisen vaativia merkittäviä kiinteistöpanostuksia.

Vantaan tavoitteena on saada kauppa täytäntöön ennen kesää. Sopimukseen kuuluu myös tehostetun palveluasumisen sekä sairaanhoito- ja kuntoutuspalveluiden tuottamista Vantaan kaupungille.

Vuoden 2023 voimaan astuvan sote-uudistuksen takia moni muukin kunta on nyt luopumassa sairaalakiinteistöistään.

Espoo päätti vuoden alussa myydä Espoon sairaalan kotimaiselle kiinteistösijoittajien ryhmälle.