Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maria Guzenina ja Joona Räsänen nousemassa aluevaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistoon

Espoolainen kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) on nousemassa Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon puheenjohtajistoon SDP:n edustajana. Lohjalaista ex-kansanedustaja Joona Räsästä (sd.) esitetään aluehallituksen varapuheenjohtajaksi.

Demareiden aluevaltuustoryhmän tiedottaja Helena Marttila kertoo, että SDP haluaa nostaa keskeisiin tehtäviin edustajia kaikista Länsi-Uudenmaan kunnista, ja myös pikkukunnille esitetään merkittäviä luottamustoimia.

Lisäksi puolue aikoo kierrättää luottamuspaikkoja. Demareiden ääniharavaksi aluevaaleissa noussut Guzenina on esimerkiksi vaihtamassa tehtävänsä aluehallituksen varapuheenjohtajaksi vuoden 2023 syksyllä.

Espoolaisista demareista aluehallitukseen ovat nousemassa osaksi aikaa Liisa Kivekäs ja Johanna Värmälä, joka jakaa paikan raaseporilaisen Petra Baarmanin kanssa.

Yksilöasioiden jaoston puheenjohtajan kausi esitetään jaettavaksi espoolaisten Taru Salovaaran ja Liisa Kivekkään kesken.

SDP:llä on puheenjohtajuus myös tulevaisuus- ja kehittämislautakunnassa, jonka jaetulle paikalle esitetään kätilö Eeva Hiilaa Vihdistä ja psykologi Maaret Lainetta Lohjalta. Lautakunnan jäseneksi esitetään jaetulle paikalle fysioterapeutti Elina Lehtosta Espoosta ja sairaanhoitaja Mervi Lahtista Siuntiosta.

Palvelu- ja resurssilautakunnan jäseniksi esitetään kahta työelämäkysymysten edunvalvojaa, kirkkonummelaista Sini Felipeä ja espoolaista Juri Aaltosta, sekä heidän kanssaan paikkaa jakamaan espoolaista sairaanhoitaja Aino Lainetta ja kirkkonummelaista sosiaalialan yrittäjää Ari Harista.

Kansalliskielilautakunnan jäseniksi SDP esittää Viveca Lahtea Kirkkonummelta, Heidi Åkerfeltiä Raaseporista ja John Liljelundia Espoosta.

Aluevaltuusto päättää luottamushenkilöorganisaatiosta ja nimityksistä ensimmäisessä kokouksessaan 7. maaliskuuta.