Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naistenpäivän kukkaostoksella voi tukea väkivaltaa kokevia naisia ja tyttöjä – Naisten Linjan tavoitteena avata lahjoitusvaroilla toinen auttava puhelin

Kymmenet kukkakaupat ympäri Suomen osallistuvat naistenpäivänä 8.3. Naisten Linjan kampanjaan väkivaltaa kokevien naisten ja tyttöjen hyväksi.

Liikkeet ohjaavat pienen osan naistenpäivänä tehdyistä ostoksista Naisten Linjan puhelinpäivystyksen ylläpitoon ja toisen puhelinlinjan avaamiseen.

Espoosta mukana kampanjassa ovat Leppävaaran kukka, Kukkakauppa Soukan Sydän ja Garden Living Oy, Kirkkonummelta Kirkkonummen Kukkapiste sekä Kirkkonummen Kukka ja Hautauspalvelu.

Naisten Linjan palvelut ovat jo vuosia olleet ylikuormittuneita. Esimerkiksi vuonna 2020 keskimäärin vain 29 prosenttiin puheluista pystyttiin vastaamaan, ja kuukausittain yli 300 puhelua jäi kokonaan vastaamatta, koska linja oli varattuna. Tämä tarkoittaa, että vuodessa yli 3 600 naista jäi hädässään ilman tarvitsemaansa apua.

– Monesti väkivaltaisessa tilanteessa elävän naisen on vaikea järjestää aikaa, jolloin voi turvallisesti puhua puhelimessa tilanteestaan. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että jokaiseen puheluun pystyttäisiin vastaamaan heti ensiyrittämällä, kertoo Naisten Linjan varainhankintapäällikkö Elina Lakso.

Naisten Linjan puhelinpalvelu toimii numerossa 0800 02400 maanantaista perjantaihin kello 16–20. Tavoitteena on avata lahjoitusvaroilla toinen puhelinlinja tämän vuoden aikana.

Naisten Linjan maksuton neuvonta- ja tukipuhelin on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille. Puhelimeen vastaa koulutettu vapaaehtoinen.

Naisten Linja Suomessa ry on vuonna 1999 rekisteröitynyt yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ylläpitäviä asenteita ja rakenteita yhteiskunnassa, poistaa tällainen väkivalta yhteiskunnallisella ja yksilötasolla sekä auttaa väkivallan kohteeksi joutuneita naisia ja muita osallisia.