Tuore kivenlahtelainen toivoo uimarannan läheisyyteen kahvilaa, eikä hän ole ainoa – näin kaupunki vastaa

Rantaraitti: Osa ulkoilijoista toivoo Kivenlahteen kahvilaa. Rantaraitin kehittämisestä vastaava Lennart Pettersson kertoo, että suunnitelmia hiotaan.

Terttu ja Seppo nauttivat maaliskuun ensimmäisen päivän auringosta Sumppu-kesäkahvilan terassilla Kivenlahdessa. Paikka on kuitenkin kiinni, ja huonokuntoiset rakennukset on määrä purkaa maaliskuun aikana.

Terttu ja Seppo ovat saunalahtelaisia, mutta toivovat Kivenlahden rantaan kahvilaa, jossa nauttia tuoreesta kahvista ja leivonnaisista. Kävelylenkki tuo heidät Kivenlahteen lähes päivittäin.

– Tämä merenranta on hieno. Hyvällä kahvileivällä tänne saisi houkuteltua enemmänkin ihmisiä. Ja lounasaikaankin olisi kiva olla jotain tarjontaa. Paikka keräisi ihmisiä yhteen, Terttu miettii.

Rantaraitin kehittämisestä vastaava Lennart Pettersson näkee, että Kivenlahteen tarvittaisiin samantyyppinen kahvila-ravintola kuin Soukanrantaan on suunnitteilla. Soukan Klobbenille suunnitellaan ympärivuotisesti toimivaa ravintola- ja saunarakennusta. Alue on varattu Nokkalan Majakasta tutulle KF Restaurants Oy:lle.

Tulevana kesänä raitilla Kivenlahdessa voisi palvella väliaikainen kahvila.

– Tarkka aikataulu ja suunnitelmat ovat vielä työn alla, Pettersson kertoo.

Tuore kivenlahtelainen Paula Kantonenkin toivoisi uimarannan läheisyyteen kahvilaa. Toiveissa on myös koirapuisto, jonne kolme kiinanharjakoiraa voisi päästää temmeltämään.

Kantonen muutti Helsingin Aurinkolahdesta Kivenlahteen puolisen vuotta sitten.

– Olen viihtynyt meren läheisyydessä, mutta en ole vielä kerennyt olla täällä kesäaikaan. Varmaan uimarannalla on pukukopit ja kahvila olisi kiva, että sieltä voisi hakea jotain pientä. Rannalle tullaan varmasti vähän pidemmäksikin aikaa, hän miettii.

Laurinlahtelainen Mikko Kaila ei sen sijaan kaipaa lisää palveluja Rantaraitin varteen Kivenlahteen eikä muuallekaan. Hän kertoo kuluttavansa raittia ahkerasti molempiin suuntiin. Tiistaina reitti kulki Kivenlahteen.

– En kaipaa mitään. Minusta raitilla on hyvin palveluja, on turha rakentaa uusia ravintoloita, Kaila sanoo.

Pidemmille reissuille Kaila ottaa mukaan repun ja omat eväät.

– Vähän pitää kävellä ettei vaan istu kahvilla, hän huikkaa.

Raitille halutaan ympärivuotisesti toimivia ravintoloita

Espoo haki Rantaraitille Soukanrantaan, Toppelundiin ja Otsolahteen kahvila- tai ravintolatoimijoita maalis-kesäkuussa 2021.

Toistaiseksi vain Soukanrannan hanke on edennyt. Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi Soukanrannasta alueen ravintola-saunahankkeen suunnittelua ja toteuttamisedellytysten selvittämistä varten KF Restaurants Oy:lle. Suunnitteluvaraus on voimassa vuoden 2022 loppuun.

Toppelundiin suunniteltu hanke on herättänyt vastustusta osassa alueen asukkaita. Virkamiesesitys hankkeen antamisesta Toppelund Fokka -nimiselle ravintolalle jätettiin pöydälle kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston kokouksessa 1. marraskuuta.

Otsolahden kaksi hakijaa eivät täyttäneet hakuehtoja, Espoon kaupunki tiedotti.

Rantaraitti yltää Saunalahdesta Laajalahteen ja on lähes 40 kilometriä pitkä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut