Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulutie on otollinen paikka kiusaajille – kirkkonummelaiset vanhemmat jalkautuivat pysäkeille

Turvallisuus: Vanhemmat jalkautuivat pysäkeille, joita sadat oppilaat käyttävät. Samalla aloitettiin Turvallisempi Kirkkonummi-kampanja.

Kiusaaminen ei jää koulualueelle. Pikemminkin päinvastoin, kiusattu oppilas saattaa joutua uhriksi esimerkiksi koulumatkalla sekä tai muuallakin sekä nykyisin erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Jokirinteen koulun vanhemmat ovat tiedostaneet yhdeksi vaaranpaikaksi bussipysäkit, joita käyttää suuri osa neljän peruskoulun noin 2 000 oppilaasta.

Aamuin illoin kaksi bussipysäkkiä ruuhkautuvat, kun Jokirinteen koulun ja Gesterbyn koulukeskukseen oppilaat ovat koulumatkalla.

– Meille on tullut viime aikoina viestejä levottomuudesta koulun lähettyvillä. Yhdestä nyrkkitappelustakin on kuulu, Jenni Harju Jokirinteen koti- ja kouluyhdistyksestä kertoo.

Muutamat vanhemmat oli keskiviikkona iltapäivällä katsomassa pysäkillä, miten koulumatkat sujuvat.

Samalla aloitettiin Turvallisempi Kirkkonummi -kampanja, jossa on tavoitteena Kiva koulumatka kaikille.

Meille on tullut viime aikoina viestejä levottomuudesta koulun lähettyvillä.

– Yhtenä ongelmana tässä on tilanahtaus pysäkeillä. Helposti tönitään toisia – ehkä harmittomastikin – mutta se voi olla hyvin vaarallista ajoradan vieressä, kertoo Maarit Näsi, jolla on kaksi lasta Jokirinteen alakoulussa.

Bussipysäkille oli kutsuttu keskiviikkona myös mestarinyrkkeilijänä tunnettu kirkkonummelainen Amin Asikainen, joka on mukana kampanjan kasvona.

Koulukiusaaminen on hänelle tuttu teema monesta näkökulmasta.

Ennen koronaa hän kiersi kouluissa kertomassa koulukiusaamisen ehkäisystä.

– Alakoulussa olin koulukiusattu, mutta pystyin silloin pistämään vastaan. Myöhemmin harhauduin itse kiusaajaksi, kunnes järkevöidyin ylemmillä luokilla, Asikainen kertoo koulunkäynnistään Kirkkonummella.

– Sanomani on ollut, että esimerkiksi urheilussa menestyneet ja auktoriteettia saaneet uskaltaisivat astua joukon eteen ja puolustaa heikompia.

Turvallisempi Kirkkonummi -kampanjaa ovat tukemassa myös Mannerheimin lastensuojeluliitto, Winellska skolanin ja Gesterbyn koulun koti- ja kouluyhdistykset sekä Kirkkonummi Rangers.

Kampanjan sloganin ja logon ovat suunnitelleet kunnanvaltuutetut Kim Liljequist ja Markus Myllyniemi.