Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukiolaisille vuokrataan lisää tilaa Otaniemestä

Espoo vuokraa nopealla aikataululla lisää tilaa lukiolaisten käyttöön Otaniemestä.

Otaniemen yliopistokampukselle 2019 muuttanut Haukilahden lukio tarvitsee lisää tilaa, koska sekä lukion että Aalto-yliopiston opiskelijamäärät ovat kasvaneet eikä yliopisto ole enää pystynyt tarjoamaan riittävästi tilaa lukiolaisten käyttöön.

Lukio toimii Tekniikantiellä. Lisäksi lukio on vuokrannut Aalto-yliopiston tiloja. Yliopisto ei ole kuitenkaan enää pystynyt tarjoamaan niin paljon tiloja kuin lukio tarvitsisi.

Tilojen vähyyden kerrotaan haitanneen oleellisesti lukion toimintaa, sillä kaikille opetustunneille ei ole enää löytynyt lainkaan tiloja.

Uutta 900 neliön vuokratilaa on katsottu osoitteesta Miestentie 1. Laskennallisesti tiloihin mahtuisi 171 opiskelijaa. Kaupunki pyrkii vuokraamaan tilat elokuun tai viimeistään joulukuun alusta.

Kasvun ja oppimisen lautakunta näytti vihreää valoa lisätilojen vuokraamiselle kokouksessaan keskiviikkona.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että kiinteä yhteistyö yliopiston kanssa jatkuu kuitenkin edelleen, ja lukio hyödyntää tulevaisuudessakin yliopiston tiloja opetuksessa.