Suojelupoliisin päälliköltä tiukka kehotus suhtautua Suomessa asuviin venäläisiin – "He eivät ole syyllisiä sotaan"

Supon päällikkö Antti Pelttari on ottanut kantaa tämänhetkiseen maailmantilanteeseen Suojelupoliisin verkkosivujen kolumnissa.

Pelttari huomauttaa, että Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu erityistä informaatiovaikuttamista Venäjän suunnalta. Pelttarin mukaan kansalaisten heikentynyt turvallisuuden tunne lisää kuitenkin haavoittuvuutta ja potentiaalia erilaisien pelkojen lietsonnalle.

– Suomessakin on väärää tietoa levittäviä sosiaalisen median kanavia ja vaikuttajia. Havaintoja suorasta valtiollisesta ohjauksesta ei ole, ja näiden kanavien vaikuttavuus Suomessa on nyt vähäistä, Pelttari kirjoittaa.

Erityisen tiukasti hän ottaa kantaa siihen, miten Suomessa asuvia venäläisiä pitäisi kohdella.

– He eivät ole syyllisiä sotaan. Yhteiskunnan sisäisten jakolinjojen kaivaminen ja venäläistaustaisten ihmisten epäasiallinen kohtelu heikentävät Suomea sisäisesti ja antavat aseita Venäjän valtiojohdon propagandakoneiston käyttöön, Pelttari huomauttaa.

Suojelupoliisilla on johtajansa mukaan riittävästi välineitä suhtautua ja reagoida niin tietoon kuin disinformaatioonkin.

– Suojelupoliisi hankkii tietoa, analysoi sitä ja raportoi tilannekuvasta ja erityisesti tulevista kehityskuluista valtiojohdolle. Suomen uusi tiedustelulainsäädäntö on osoittautunut tehokkaaksi ja toimivaksi – sekä siviili- että sotilaspuolella, Pelttari kirjoittaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut