Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun ilta hämärtyi, kolme valokuvaajaa hiipi kaikessa hiljaisuudessa espoolaisiin metsiin – tuloksena syntyi upea näyttely, jonka pääosassa on monen kaupunkilaisen harvoin nähty "naapuri"

Villa Elfvikin luontotalon valokuvanäyttely vie tutustumaan liito-oravien salaperäiseen elämään. Liito-orava on Espoon nimikkoeläin.

Naapurini liito-orava -valokuvanäyttelyllä valokuvaajat Paul Stevens, Emilia Milonoff ja Tuomas Heinonen kertovat kuvillaan tarinan yhdestä espoolaisesta liito-oravaperheestä.

– Haluamme tuoda kaupungin asukkaille ja päättäjille henkilökohtaisen kokemuksen liito-oravasta, joka voi olla heidän naapurinsa. Toivomme kuviemme saavan liito-oravan tuntumaan lajilta, jota haluaa suojella, tekijät sanovat.

Liito-oravat ovat sopeutuneet liikkumaan yöaikaan. Kaikki näyttelyn kuvat liito-oravanaarasta ja sen kolmesta poikasesta on otettu auringonlaskun jälkeen.

Valokuvaajat ovat tehneet myös kuvakirjan, jossa kerrotaan kuvausjakson tapahtumista ja liito-oravan käyttäytymisestä.

Luontotalon lähimetsissäkin elää liito-oravia. Villa Elfvikin pihasta on mahdollisuus lähteä noin kilometrin mittaiselle Liito-oravan matkassa -luontopolulle. Sen varrella on seitsemän rastia, joilla pääsee myös mobiililaitteella eläytymään liito-oravan elämään kaupungissa. Näyttely kertoo lisäksi liito-oravan suojelusta Espoossa.

Naapurini liito-orava -näyttely on yksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden tapahtumista.

Näyttely jatkuu Villa Elfvikin luontotalossa (Elfvikintie 4) toukokuun alkuun asti. Luontotaloon on vapaa pääsy.

Näyttelyssä ja luontopolulla kerrotaan myös siitä, miten uhanalaisia liito-oravia suojellaan kasvavassa Espoossa.