Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas yhden pikkukoulun loppu edessä Espoossa: Bembölen koulu lakkautetaan kesällä – arvokkaalle rakennukselle etsitään uutta käyttöä

Espoon kaupunginhallitus päätti Bembölen koulun lakkauttamisesta kokouksessaan maanantaina. Koulu lakkautetaan kesällä ja oppilaat siirretään muihin kouluihin ensi lukuvuoden alusta.

Päätös kumoaa Svenska rum -lautakunnan helmikuisen päätöksen olla lakkauttamatta Bembölen koulua ja esikoulua.

Lakkautuspäätöksen tehnyt kaupunginhallitus toivoo, että oppilaiden annettaisiin valita, mihin kouluun he siirtyvät. Vaihtoehtoja olisivat esimerkiksi Karamalmens skola, Rödskogs skola ja Lagstads skola. Oppilaiden tulisi myös saada jatkaa samalla luokalla niiden kanssa, joihin he ovat luoneet vahvoja ystävyyssuhteita.

Koulussa on noin 40 oppilasta vuosiluokilla 1–4.

Espoo käynnistää koulurakennuksen tulevan toiminnan suunnittelun välittömästi ja varmistaa, että rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot säilyvät myös tulevaisuudessa, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Koulu sijaitsee Järvenperässä Kuninkaantien varrella ja se on valmistunut vuonna 1923. Kaksikerroksisen punatiilisen rakennuksen arkkitehtuurissa on piirteitä 1920-luvun klassismista ja ruotsalaisesta barokkityylistä.

Pienten koulujen lakkauttamiset kytkeytyvät valtuuston hyväksymään Taloudellisesti Kestävä Espoo -säästöohjelmaan. Länsiväylä kertoi Espoon tavoittelemista koulusäästöistä tammikuussa (LV 16.1.2022).

Bembölen koulun lakkauttamisen on laskettu tuovat noin 255 000 euron vuosittaiset säästöt. Bembölen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Tommi Turku luonnehti joulukuussa lakkauttamisesta tulevia säästöjä naurettaviksi ja piti muita koulun lakkauttamisen perusteluja hullunkurisina. (LV 17.12.2021).

Espoossa on aiemmin tehty päätökset Nuuksion ja Hösmärinpuiston koulujen lakkauttamisesta (LV 10.2.2022). Päivänkehrän koulun Komeetan toimipisteen lakkauttaminen jätettiin pöydälle helmikuussa. Lisäksi valmistellaan Espoonlahdessa sijaitsevan Koulumäen koulun lakkauttamista.