Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Ukrainassa tehdään valeuutisia ja pistetään saksalaistoimittaja koville – Espoossa nähdään nyt palkittu tositarinoihin perustuva elokuva Donbassista 2014–2015

Espoo Ciné ja Kino Tapiola järjestävät tukinäytöksen Ukrainassa käytävän sodan uhrien auttamiseksi.

Näytöksen lipputuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Suomen Punaisen Ristin Ukrainan katastrofirahastoon. Näytös järjestetään maanantaina 14. maaliskuuta kello 18.

Näytöksessä esitetään ukrainalaisen ohjaajan Sergei Loznitsan draama Donbass (2018).

Elokuva kertoo 13 tositapahtumiin perustuvaa tarinaa miehitetystä Itä-Ukrainasta vuosilta 2014–2015. Surulliset ja usein groteskit tapahtumat ovat kyynisyydessään hyytäviä: pääsemme seuraamaan kuinka tehdään valeuutisia ukrainalaisten hyökkäyksistä separatistialueille, kuinka saksalaistoimittaja pannaan rajatarkastuksessa koville väitettyjen fasisti-isoisiensä rikosten vuoksi tai kuinka ratkiriemukkaissa tunnelmissa "Donetskin kansantasavallan" ensimmäiset häät sujuvat.

Elokuva oli Cannesin elokuvajuhlien Un certain regard -sarjan avajaiselokuva 2018 ja se myös palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta sarjassa.

Saksa, Ukraina, Ranska, Alankomaat, Romania 2018, venäjän- ja ukrainankielinen, tekstitys englanniksi. Sallittu yli 16-vuotiaille.