Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autosta hajosi jousi, tie on kuin luistinrata ja kävelytiellä ei voi kävellä – lukijoiden kuvat näyttävät väylien karun kunnon Espoossa

Espoossa osa teistä ja kevyen liikenteen väylistä on olleet pitkään niin huonolla hoidolla, että asukkaiden on ollut pakko rajoittaa liikkumistaan.

Lukuisat asukkaat ovat valittaneet tilannetta ja lähettäneet Länsiväylän toimitukseen tietoa eri puolilta kaupunkia.

Kokosimme muutamia lukijoiden kuvia ja kertomuksia.

Saila Vesterinen Röylästä kertoo, että Pohjois-Espoossa kenkien sijasta sopivat välineet liikkumiseen olisivat luistimet.

– Tienhoito on nyt hieman hakusessa täällä Pohjois-Espoossa. Pitäisi olla luistimet, mutta tuskin me eläkeläiset niilläkään pysytään pystyssä. Autollakin on jo hankalaa päästä tuota mäkeä ylös, Vesterinen kuvaili.

Jos tienhoito on retuperällä Pohjois-Espoossa, niin vaikeakulkuisia väyliä löytyy myös Tapiolasta. Esko Nurminen otti alla olevan kuvan Silkkiniityn alueelta.

Jaana Valle kertoo, että hänen kotikatunsa on niin huonossa kunnossa, että hänen autostaan katkesi jousi.

– Suurta harmia liukkaat kävelytiet ovat aiheuttaneet vanhuksille. Vakiokävelijöitä ei juurikaan ole näkynyt, Valle kertoo.

Vahingoilta ei ole vältytty. Espoon terveyspalveluiden johtaja Markus Paananen kertoi torstaina, että sairaaloissa on hoidettu paljon liukkaudesta johtuvia vammautumisia.

Länsiväylän mielipidesivulle nimimerkillä "Ortopedille loppuviikosta" kirjoittava asukas taas ihmetteli, miten voi olla mahdollista, ettei kaduilla ja kevyen liikenteen väylillä ei pysty liikkumaan turvallisesti ilman nastakenkiä.

– Jos helmikuun lopun kelit eivät Espoon mielestä vaatineet katujen kunnossapitoa, jään ihmettelemään, millä keleillä aurauskalusto laitetaan liikkeelle. Vai kävikö niin, että kaikille halukkaille annettiin koululaisten hiihtolomaviikko lomaksi eikä henkilöstöä riittänyt katujemme hoitoon?

Espoon katukunnossapito on viestittänyt jatkuvasti, että kaikki liikenevät työntekijät tekevät työtä lain sallimien rajojen puitteissa. Tämä sama viesti toistettiin myös tällä viikolla.

– Pääkadut ja bussireitit ovat tällä hetkellä suhteellisen hyvässä kunnossa koko kaupungissa. Sivukaduilla riittää vielä töitä liukkaudentorjunnassa ja polanteiden poistossa. Kunnossapidon kalusto ja miehistö on liikkeellä työaikalakien sallimissa rajoissa. Teemme kaiken mahdollisen, jotta kaikki kadut tulisivat kuntoon pikaisesti, katukunnossapidosta kerrottiin.