HSL:n matkakortti toimii nyt myös Tallinnassa ja Tartossa – "Tiettävästi ensimmäinen rajat ylittävä järjestelmä maailmassa"

Suomen ja Viron rajat ylittävä lippujärjestelmä on vihdoin totta, sillä Tallinna, Tartto ja Helsinki ovat luoneet yhteisen joukkoliikennelippusovelluksen.

Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen valtioiden rajat ylittävä järjestelmä, joka mahdollistaa julkisen liikenteen lipun ostamisen kaikissa kolmessa kaupungissa.

Uuden lippujärjestelmän avulla käyttäjä voi ostaa kaikkien kolmen kaupungin joukkoliikenneliput yhdellä sovelluksella. Samalla välttyy uuden muovikortin tai paperilippujen ostosta.

– Yksi Tallinnan kaupungin suurimmista prioriteeteista on ollut modernien e-ratkaisujen kehittäminen kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville matkailijoille. Uusi lippujärjestelmä ei tarjoa vain mukavaa mahdollisuutta käyttää julkista liikennettä vaan myös mahdollisuuden luopua muovikortin tai paperilipun ostamisesta, Tallinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov sanoi tiedotteessa.

Asiasta kertoi Suomessa Tallinna24.

Rajat ylittävä järjestelmä mahdollistaa Tallinnan tai Tarton julkisen liikenteen lippujen ostamisen HSL:n matkakortille. Virolaiset puolestaan voivat ostaa lipun Helsingin joukkoliikenteeseen suoraan Pilet.ee 2020 -sovelluksen kautta ilman HSL-korttia.

– Jatkossa suunnitelmissa on laajentaa järjestelmää siten, että virolaiset voivat ostaa lippuja Helsingissä myös Ühiskaartille. Lisäksi järjestelmää voidaan laajentaa myös muihin kaupunkeihin, kuten Pärnuun, Tallinna Transpordiametin (Tallinnan liikennevirasto) lippusektorin johtava asiantuntija Tiit Laiksoo kertoo.

Näin ostat HSL:n matkakortilla Tallinnan julkisen liikenteen lipun

1) Lataa Pilet.ee 2020 -mobiilisovellus puhelimeesi joko App Storesta tai Google Play kaupasta.

2) Kirjaudu sovellukseen sähköpostiosoitteella ja itse valitsemallasi salasanalla.

3) Tämän jälkeen voit alkaa ostaa Tallinnan ja Tarton joukkoliikenteen lippuja HSL Matkakortille.

4) Ilman mobiilisovellusta voit ostaa Tallinnan joukkoliikenteen lippuja HSL:n Matkakortille osoitteesta https://tallinn.pilet.ee/buy. Sivusto toimii viron ja englannin kielellä.

5) Valitse siellä esimerkiksi päivälippu (Päevapilet) ja maksutavaksi HSL Matkakortti. Syötä sitten matkakortin numero ja vie ostos loppuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut