Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilta muistutus: Tämän vaarallisen ja toisia ärsyttävän ajotavan riskit ovat nyt entistä suuremmat

Kulunut talvi on ollut tiestölle erityisen kuluttava, ja autoilijat ovat huomanneet lukuisat routavauriot.

Teitä kunnostetaan jatkuvasti, mutta tästä huolimatta kuopat, vesilammikot ja jääurat ovat murheena.

Länsi-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että nykyisessä tilanteessa liian lyhyet turvavälit ovat entistä isompi riski.

− Kehotammekin autoilijoita välttämään vaaratilanteita ja ajoneuvojen rikkoutumista alentamalla nopeuksia ja pitämään riittävän isoja turvavälejä. Toisen puskurissa roikkuessa on mahdotonta tehdä havaintoja tiessä olevista kuopista, sanoo komisario Hannu Kontola tiedotteessa.

Poliisi kehottaa myös välttämään isoja ja nopeita väistöliikkeitä, joiden seurauksena ajoneuvon hallinta saatetaan menettää.

Taajamiin kertyneet lumikinokset aiheuttavat näkemäesteitä muun muassa suojateille ja risteyksiin.

Suojateille tulevat jalankulkijat ovat kinosten vuoksi vaikeasti havaittavissa.

Hannu Kontola, komisario

− Suojateille tulevat jalankulkijat ovat kinosten vuoksi vaikeasti havaittavissa. Tästä syystä suojateitä lähestyttäessä tulisi olla nyt erityisen tarkkana, Kontola painottaa.

Lumen poiskeräämisestä aiheutuu myös tilanteita, joissa kuorma-autoja voi olla hetkellisesti parkissa esimerkiksi risteyksissä, kun lunta lastataan. Tilanteissa edellytetään autoilijoilta malttia ja huolellisuutta.

− Väistämisvelvollinen on luonnollisesti se, kenen puolella kaista on tukossa. Lumenkerääjät saattavat myös liikkua kaistoilla hieman epämääräisesti, ja kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi ajonopeus tulisi olla näissä paikoissa todella hiljainen, Kontola muistuttaa.