Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon koronatilanne on pysynyt vakaana – Länsiväylä lopettaa säännöllisen koronaseurannan

Pandemia: Sellon kirjastoon tulee rokotuspiste.

Espoon kaupungin valmiusryhmä siirtää tilanneseurannan painopisteen koronasta Ukrainan sodan vaikutusten seurantaan, mutta koronatilanteen kehitystä seurataan jatkossakin.

Länsiväylä on seurannut covid19-taudin kanssa kamppailua alusta alkaen. Myös Länsiväylässä koronatilanteen viikoittainen uutisointi loppuu nyt, mutta nostamme tarvittaessa esiin mahdollisten uusien tautiaaltojen tai -varianttien tulon.

Terveyspalvelujen johtaja Markus Paanasen mukaan koronatilanne on melko pitkään ollut Espoon terveydenhuollossa stabiili, vaikka muualla maassa tautitapausten määrä jopa nousee.

– Rajoitusten purkaminen ja ihmisten käyttäytymisen muutos vaikuttavat siihen, että tautia on edelleen paljon liikkeellä. Rokotusten ansiosta iso osa väestöstä on onneksi suojassa vakavalta tautimuodolta.

Omikronmuunnos levisi vauhdilla ensin pääkaupunkiseudulla, ja tautihuiput ovat tulleet eri alueilla eri aikaan.

Espoon sairaalassa on tällä hetkellä 15 koronapotilasta ja Husissa 5. Paanasen mukaan osa potilaista on tullut sairaalahoitoon kuitenkin jonkin muun syyn kuin koronan takia.

Lintuvaarassa ja Tapiolan terveysasemalla toimineet koronarokotuspisteet palvelivat viimeistä päivää perjantaina 11. maaliskuuta.

Sellon kirjastosta saa maanantaisin 14. maaliskuuta alkaen koronarokotuksia ilman ajanvarausta kello 12–18.

Koronarokotuksia saa edelleen Espoon keskuksen rokotuspisteeltä sekä Ison Omenan rokotuspisteeltä ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta arkisin kello 9–15.

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä annettu yhteensä 584 317 koronarokotetta, joista kolmansia rokotusannoksia on 141 662.

Laboratoriovarmistuksen mukaan koko koronavirusepidemian aikana yhteensä 50 662 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Suomessa on todettu kaikkiaan 703 052 tautitapausta.