Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden "supersotejohtajan" rekrytointi alkaa: Yhden hakija nimi on jo tiedossa – nouseeko palkka liki 200 000 euroon?

Viime maanantaina valitun Länsi-Uudenmaan aluehallituksen ja -valtuuston ensimmäisiin töihin kuuluu valita virkajohtaja tulevalle hyvinvointialueelle.

Kyseessä on melkoinen supersotevirka, sillä tuleva pomo saa alaisekseen noin 9 000 sote- ja pelastusalan osaajaa. Lisäksi hyvinvointialueen hallintosääntö antaa johtajalle merkittävästi valtaa.

Vertailun vuoksi Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa Espoossa oli viime vuoden lopussa henkilöstöä reilut 15 000.

Lue myös: Sote-uudistus tuo merkittävän vallan keskittymisen Länsi-Uudellamaalla – aluehallitus ja tuleva "supervirkamies" nousevat keskeiseen rooliin

Hyvinvointialueen hallintovalmistelujohtaja Jarno Moisala kertoo, että johtajan hakuprosessi pääsee vauhtiin sen jälkeen, kun aluehallitus päätää haun avaamisesta. Asia tulee aluehallituksen käsittelyyn 15. maaliskuuta.

–  Virka tulee tämän jälkeen julkiseen hakuun ripeästi. Rekrytointi-ilmoitus julkaistaan yleisissä ilmoituskanavissa, Moisala kertoo.

Yhden hakijan nimi on jo tiedossa, sillä Espoon hyvinvoinnin ja terveyden toimialan johtaja Sanna Svahn ilmoitti hakevansa paikkaa aluevaltuuston kokouksessa viime maanantaina. Svahn poistui aluevaltuustosta siksi ajaksi, kun valtuusto päätti viran perustamisesta.

Moisalan mukaan tavoitteena on, että aluevaltuusto voi päättää hyvinvointialuejohtajasta 16. kesäkuuta. Valintapäätös tehdään vaalilla.

Virka on kestoltaan viisivuotinen, ja virkakautta voidaan jatkaa aluevaltuuston hyväksynnällä.

Hyvinvointialueenjohtajan palkkauksen määrittää aluehallitus, kertoo Moisala.

Länsiväylä pyysi keskeisiltä hyvinvointialueen päättäjiltä arviota siitä, millaista kuukausipalkkaa ja työsuhde-etuja johtajalle pitäisi maksaa.

Aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström (r.) vastasi, että keskustelut asiasta ovat vielä käymättä.

– Käymme (alue)hallituksen sisällä keskustelua asiasta. Pidän kuitenkin tärkeänä, että palkka on kilpailukykyinen alueen kuntatasoon nähden. Vastuualue on laaja ja ensivaiheessa on paljon eri vaiheessa olevia prosesseja, joka pistävät johtajuuden koetukselle, Wickström toteaa.

Wickströmin mukaan palkan määrityksen pohjana tulee todennäköisesti olemaan isojen kuntien johtajien palkka.

Yksi vertailukohta voi olla Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä n palkka.

– Tämä on se taso, joka tulee varmaan keskustelun pohjaksi ja on varmaan myös monen hakijan mielessä. Tästä on vielä keskusteltava yhdessä.

Verottajan tietojen mukaan Mäkelä ansaitsi viime vuonna 191 327 euroa.

Muut päättäjät eivät vastanneet Länsiväylän kyselyyn.