Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisille tuttu mies palaa Rangersin päävalmentajaksi Kirkkonummella – "Avautui mahdollisuus valmentaa jälleen"

Kirkkonummen Rangersin miesten joukkue saa ensi kaudeksi monelle jo entuudestaan tutun päävalmentajan.

Valmennusohjakset ottaa komentoonsa Christian Andersson. Päävalmentajasopimus on kaksivuotinen.

− Lapset ovat kasvaneet ja kotona arki on sen myötä helpottunut. Näin avautui mahdollisuus valmentaa jälleen, kertoo Andersson.

Andersson on tuttu valmentaja niin Kirkkonummella kuin läntisellä Uudellamaalla laajemminkin. Hän valmensi Rangersin edustusjoukkuetta kaudella 2011–2012. Sen jälkeen salibandy vei hänet Espooseen ja Westend Indiansiin, joka nousi kauden päätteeksi liigaan.

Lisäksi hän on valmentanut Raseborg Knightsia sekä Rangersin naisia kaudella 2016 – 2017.

Sittemmin mies hän on pelannut salibandya ikämiesten SM-sarjassa sekä alasarjoissa.

Päättyvällä kaudella Anderssonin piti valmentaa Rangersin A-junnuja, mutta joukkuetta ei saatu kasaan. Niinpä Andersson on valmentanut poikien 9-vuotiaiden ikäluokkaa, jossa hänen poikansa pelaa.

− Kipinä valmentamiseen on kytenyt koko ajan taustalla. Arkirealismi on kuitenkin pitänyt poissa kaukalon laidalta. Vaikka A-junnujen valmentaminen raukesi, keskusteluyhteys Rangersin suuntaan jäi kuitenkin auki. En hakenut aktiivisesti valmennustöitä, mutta tässä sitä nyt ollaan, Andersson kertoo.

Andersson työskentelee leipätyönään projektipäällikkönä rakennusalan yrityksessä.

Anderssonin pesti alkaa 1.5. Sitä ennen Rangers pelaa vielä Divari-karsinnat 26.3. alkaen, jolloin ratkeaa jatko Divarissa tai putoaminen Suomisarjaan.

Rangersin nykyinen päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä lopettaa tämän kauden jälkeen, mutta jatkaa Rangersissa valmennuspäällikön töitä.

− Valmentajavaihdokseen ei liity mitään dramaattista. Tuloksellisesti kausi on toki ollut pettymys, mutta Sebu tiimeineen on tehnyt loistavaa työtä jo usean vuoden ajan. Siitä tulokset Divarissa puhuvat puolestaan, sanoo Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.

− Vaihdos tässä kohtaa on luonnollinen ja suunniteltukin noin pari vuotta sitten. Jotta voidaan kehittyä, tarvitaan myös muutosta.