Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muutos voimaan tänään Virossa: Koronarajoituksista luovutaan

Viron pääministeri Kaja Kallas ilmoitti maanantaina, että sairaalahoitoon päivittäin joutuneiden koronapotilaiden määrän 10 päivän keskiarvo on vihdoin laskenut alle 25:en, minkä vuoksi Viron hallitus poistaa osan koronarajoituksista tiistaista 15. maaliskuuta alkaen.

Asiasta kertoo Tallinna24.

Ravintoloiden ja viihdepaikkojen aukiolorajoitukset ja koronapassin esittämisen vaatimus poistuvat siis tiistaina, mutta maskinkäyttövelvoite julkisissa tiloissa ja julkisessa liikenteessä jää kuitenkin edelleen voimaan.

– Kauan odottamamme päivä on koittanut. Vaikka sairaaloiden kuormituksen taso on edelleen korkea, pystytään siitä selviytymään. Tämä mahdollistaa rajoitusten poistamisen, Kallas kirjoitti Facebook-sivullaan.

Pääministerin maanantaina koolle kutsuma hallituksen puhelinkokous teki virallisen päätöksen rajoitusten poistamisesta.

Pääministeri muistutti Facebook-kirjoituksessaan, että koronarokotuksen ottaminen, myös tehosteannoksen, on edelleen erittäin suositeltavaa.

– Tiedän, että monet ovat odottaneet tätä päätöstä ja tehneet töitä sen eteen, että se saapuisi mahdollisimman pian. Kiitos siitä kaikille! Nyt on jokaisesta meistä itsestämme kiinni, että voimme jatkamaan ilman rajoitustoimenpiteitä.