Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikekeskus muuttuu Kirkkonummella kouluksi

Kirkkonummi vuokraa kunnantalon vieressä olevan liikekeskuksen lähes koko alakerran. Tiloihin muuttavat Winellska skolanin yläluokat, kunnes uusi Gesterbyn koulukeskus on valmis.

Suurin osa Liikekeskus Ostarin alakerrasta on tyhjänä. Niissä on aiemmin toiminut kolme vaateliikettä.

Toisessa päädystä on jo kunnalle vuokrattuja tiloja, joissa toimii rokotuspiste.

Kirkkonummen toimitilapalvelujen lautakunta päätti torstai-iltana vuokrata liikekeskuksen omistajayhtiöltä noin 950 neliötä myymälätilaa koulun väistötiloiksi.

Tyhjillään olevat tilat vaativat muutostöitä ennen kuin oppilaat muuttavat niihin.

Muutostöiden arvioidaan maksavan noin 260 000 euroa. Koulutilojen on määrä olla valmiina ensi vuodenvaihteessa.

Winelska skolanin 7–9-luokkalaisille saadaan väistötiloihin normaalit luokkatilat.

Erityisopetustilat ja ruokala ovat vieressä olevassa Kirkkoharjun koulukeskuksessa, joka on ollut suurelta osin tyhjänä sen jälkeen kun Jokirinteen oppimiskeskus valmistui vuosi sitten.

Kunta tekee liikekeskuksen tiloista vuokrasopimuksen ainakin vuoden 2024 loppuun saakka. Kuukausivuokra on 11 300 euroa.

Gesterbyn koulukeskus puretaan kokonaan ja tilalle tulevat kokonaan uudet koulutilat, jotka pyritään saamaan pikavauhtia valmiiksi vajaassa kolmessa vuodessa.

Kyrkslätts Gymnasium muuttaa väliaikaisesti Kirkkoharjun koulukeskuksen alueelle väistöön. Gesterbyn koulu ja Winellska skolanin alaluokat ovat jo olleet ”parakeissa” Gesterbyn koulukeskuksen piha-alueella.