Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Hevosenkenkä pääsi taas esiintymään liveyleisölle – kevätkausi koostuu perinteiseen tapaan uutuuksista ja klassikoista

Lastenteatteri: Teatteri Hevosenkenkä koostaa kevätkautensa perinteiseen tapaan uutuuksista ja klassikoista.

Teatteri Hevosenkenkä pääsi pitkän tauon jälkeen esittämään uutuusnäytelmän näyttämöllä yleisön edessä. Yleisön reaktioista päätellen Vampyyrivaarin tarinoita -esitys sisältää sopivasti sekä jännitystä että huumoria.

Vuoden 2022 ensimmäisen ensi-illan eli Vampyyrivaarin tarinoiden ohjauksesta vastaa teatterin tuttu yhteiskumppani vuosien ajalta, sillä Patrik Drake ohjasi ensimmäisen kerran Hevosenkengässä jo vuonna 1991.

– Drake tekee ”taattua tavaraa”. Hänen ohjaamansa esitykset sisältävät paljon huumoria ja niissä on hyvä rytmi, teatterinjohtaja Kirsi Siren kehuu.

Riemukas esitys pohjautuu Mauri Kunnaksen kirjoihin Kaappikellon kummitukset sekä Vampyyrivaarin tarinoita. Näytelmän rooleissa nähdään ja kuullaan Eero Ahre, Pekka Heiman ja Niina Sillanpää/Outi Haaranen-Halme.

Uutuusnäytelmässä Vampyyrivaari Yrjö von Drakkula vie ystävänsä Britan ja eri-ikäiset teatterikatsojat tutustumaan kartanonsa salaisuuksiin: tapaamaan lohikäärme Sytkästä ja tanssivia luurankoja.

Vampyyrivaarin tarinoita -esitys sopii yli 3-vuotiaille ja kestää noin 40 minuuttia. Näytökset jatkuvat toukokuun loppuun saakka.

Kani Untuvakerä on klassikkojen klassikko.

Teatteri Hevosenkenkä on Kirsi Sirenin mielestä kuin Lasten kansallisteatteri: Se esittää joka vuosi uutta draamaa, esityksiä lähtee kiertueelle ja ohjelmistoon palaa aina joku ikiklassikko.

Pääsiäisen jälkeen Juhannusmäellä nähdään keväällä 2018 ensi-iltansa saanut, Kirsi Sirenin dramatisoima ja ohjaama versio klassisesta satuseikkailusta Kaunotar ja Hirviö.

– Se vieraili kaksi vuotta sitten Japanissa ja esityksiä oli siellä kymmenen, Siren mainitsee.

Kaunotar ja Hirviö on kotinäyttämön ohjelmassa 20. – 29. huhtikuuta. Rooleissa nähdään Eero Ahre, Pekka Heiman ja Outi Haaranen-Halme.

Kani Untuvakerä on klassikkojen klassikko, joka on ollut teatterin ohjelmistossa jo 29 vuotta.

– Tein näytelmän alunperin omalle pojalleni. Teemu oli 2-vuotiaana koeyleisönä, kun Kani Untuvakerää alettiin harjoitella, Siren kertoo.

Ensin tarinaa esitti Anita Sohlberg ja myöhemmin rooleissa on nähty Outi Haaranen-Halme ja Niina Sillanpää. Samat Ulla Vaajakallion nuket ovat olleet esityksissä kaikki nämä vuodet.

Kani Untuvakerä nähdään kotinäyttämöllä jälleen toukokuun alussa, ja esitys sopii 2–7 -vuotiaille.

Tusculumissa nähdään kaikista pienimmille tarkoitettu Eero Ojalan kirjoittama ja esittämä vauvateatteriesitys Ensimmäinen koti. Esityksiä on kevään aikana yhdeksän. Vauvan kokoisen esityksen yleisöksi otetaan kerralla vain noin kymmenen vanhempi–lapsi -paria.

Vaikka koronarajoitukset on purettu, Teatteri Hevosenkengän satu- ja runopuhelimet jatkavat toimintaansa. Esityksen voi tilata teatterin nettisivulta.