Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi viivästyttää upouuden hyvinvointikeskuksen avaamista useilla kuukausilla – syynä pelko valtionapujen menetyksistä

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen avaamiselle on lyöty lukkoon uusi päivämäärä. Keskus otetaan kokonaan käyttöön viimeistään 1. joulukuuta.

Rakennus valmistuu kesän kynnyksellä, minkä jälkeen voidaan aloittaa kalustaminen.

Käyttöönottopäivämäärä oli aiempien suunnitelmien mukaan 1. syyskuuta. Sitten oli ehdotus, että se olisi 1. lokakuuta ja nyt kunnanhallitus on päättänyt, että ajankohta on joulukuun alussa, eli kuukautta ennen kuin keskus siirtyy uuden Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen käyttöön.

Teknisesti rakennus saataisiin avattua jo syksyllä, mutta kunnassa on arvioitu kustannuksia, jotka voivat langeta kunnalle vielä useiksi vuosiksi eteenpäin.

Yksinkertaistettuna kyse on siitä, millaiset Kirkkonummen kunnan sotekustannukset ovat tänä vuonna.

Ne vaikuttavat ensi vuodesta alkaen siihen, kuin paljon Kirkkonummi saa valtiolta rahaa eli valtionavustuksia.

Mitä aikaisemmin hyvinvointikeskus otetaan käyttöön, sitä suuremmat sisäiset vuokrat kunnalle tulevat ja se taas nostaa sotekustannuksia tälle vuodelle.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio sanoo, että kyse ei ole pelkästään kunnan sisäisestä kirjanpidollisesta kustannuksesta, vaan ihan oikeasta rahasta tämän vuoden jälkeen.

Vaikutus valtionosuuksiin voi pahimmassa tapauksessa olla Aarnion mukaan jopa seuraavat 10 vuotta.

Kirkkonummen kunnanhallitus äänesti maanantaina hyvinvointikeskuksen käyttöönoton päivämäärästä.

Esitys oli 1. lokakuuta, mutta kunnanhallitus päätyi 8–3 äänestystuloksen jälkeen avaamispäivämäärään 1.12.