Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espooseen vastaanottokeskus ja palvelupiste ukrainalaisille – lähes 5 800 hakenut Suomesta jo suojelupäätöstä

Maahanmuuttovirasto avasi eilen ensimmäisen vastaanottokeskuksen ukrainalaisia pakolaisia varten. Keskus avattiin Espoon Nihtisiltaan.

Espoon vastaanottokeskukseen avataan lähipäivinä myös palvelupiste, joka on yksityismajoituksessa olevia ukrainalaisia varten.

Toinen pikavauhtia perustettu uusi vastaanottokeskus tulee Seinäjoelle.

Espoossa vastaanottokeskuksesta vastaa Luona Oy, jolla on ollut aiemminkin keskuksia yhteistyössä maahanmuuttoviraston kanssa.

Lisäksi Maahanmuuttovirasto kartoittaa mahdollisuutta uudelle yksityismajoituksen palvelupisteelle pääkaupunkiseudulta.

Majoituspaikkojen määrää on nostettu noin kahdella tuhannella jo toiminnassa olevissa vastaanottokeskuksissa.

Ennen Espoon vastaanottokeskuksen avaamista Suomessa oli eri puolella maata 27 vastaanottokeskusta, joista 7 on alaikäisyksiköitä.

Maahanmuuttovirasto on tiedustellut kunnilta mahdollisia majoitustiloja.

Venäjän hyökkäyksen jälkeen 5 787 Ukrainan kansalaista on hakenut kansainvälistä suojelua Suomessa. Eilen tiistaina 1 203 ukrainalaista haki kansainvälistä suojelua Suomesta.

Suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen, ja heidän palvelunsa tullaan järjestämään vastaanottokeskuksen toimesta, Maahanmuuttovirasto tiedottaa.

Yksityismajoituksessa asumista tai sen järjestämistä ei tueta taloudellisesti.

Yksityismajoituksessa asuva turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakeva rekisteröidään yksityismajoituskohdetta lähimmän vastaanottokeskuksen kirjoille.

Majoituksensa itse järjestävä saa näin muut vastaanottopalvelut kuin majoituksen ja siihen mahdollisesti liittyvät ateriat siltä vastaanottokeskukselta, johon hänet on rekisteröity.

Palveluita ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut ja tarvittaessa vastaanottoraha.