Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinnikkään yhdistyksen taistelu jatkuu: Espoossa ei vieläkään päästä purkamaan mielipiteitä jakavaa 70-luvun kaupungintaloa

Oikeus: Yhdistys jatkaa viivytystaistelua kaupungintalon puolesta.

Vuosia eri oikeusasteissa ja viranomaisissa kiertänyt kiista Espoon kaupungintalon purkamisesta jatkuu edelleen. Kaupungintalon purkamista vastustava Pro Espoo -yhdistys hakee jo toistamiseen vuosia kestäneen taistelun aikana valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Valituslupahakemus koskee Helsingin hallinto-oikeuden helmikuussa antamaa päätöstä, jossa hallinto-oikeus hylkäsi Pro Espoon valituksen.

Lue myös:

Tyhjillään seisovan kaupungintalon purkamisesta on väännetty Espoossa vuosia, nyt hallinto-oikeus hylkäsi viimeisimmän valituksen – "Tarkoitus on, että puretaan heti"

Pro Espoo oli hakenut kaupungintalon suojelemista rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla. Sekä ely-keskus että ympäristöministeriö olivat aiemmin hylänneet yhdistyksen vaatimuksen. Hallinto-oikeuteen tekemässään valituksessa Pro Espoo vaati hallinto-oikeutta kumoamaan ympäristöministeriön viimeisimmän päätöksen asiasta ja palauttamaan asian uudelleen käsittelyyn.

Tämän vaatimuksen hallinto-oikeus tyrmäsi helmikuussa.

Kyseessä on toinen kerta, kun Pro Espoo -yhdistys yrittää viedä kaupungintalon kohtalon korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Yhdistys haki valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta myös vuonna 2019, mutta oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Lue myös:

Korkein hallinto-oikeus antoi purkuluvan Espoon kaupungintalolle – "Asia ei ole vielä loppuun käsitelty"

Espoon kaupunginvaltuusto päätti ensimmäisen kerran jo vuonna 2010, että kaupungintalo puretaan. Valitusten ja suojeluesitysten takia talon purkaminen ei kuitenkaan ole edennyt.

Pro Espoo on vedonnut muun muassa vuonna 1971 valmistuneen kaupungintalon kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Talo on ollut tyhjillään vuodesta 2008.

Lue myös:

Puretaan, valitetaan, puretaan, valitetaan – Vuosikymmenen kestänyt vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu

Pitkäaikainen kaavapäällikkö puolustaa parjattua rakennusta: Espoon kaupungintalo on tyylikäs ja osa historiallista jatkumoa