Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Långvikin kylpylähotelli ottaa etäisyyttä venäläiseen oligarkkiperheeseen – pääomistaja siirtyy syrjään

Långvikin kokous- ja kylpylähotellitoimintaan hoitavan yhtiön omistuksessa on tapahtunut muutos. Venäjä-suhteistaan aiemmin tunnettu pääomistaja siirtyy sivuun.

Hotellitoimintaa pyörittävä Ryokan Oy kertoi perjantaina, että yksi sen omistajista Auvo Niiniketo luopuu hallitustehtävistään sekä muista sidonnaisuuksistaan yhtiöön.

Niiniketo on ollut Ryokan suurin yksittäinen omistaja. Hänet tunnetaan takavuosilta suhteistaan Långvikin kiinteistön omistajasukuun Rotenbergeihin.

Långvikin hotellitoimintaa on pyörittänyt yli kuusi vuotta suomalainen Ryokan Oy, joka kertoi toissa viikolla, ettei sillä ole mitään yhteyksiä Rotenbergeihin eikä se ole maksanut vuokraa kiinteistöstä omistajilleen vuosikausiin.

Kiinteistö omistaja on aiemmin ollut Rotenbergien Tanskarlan Centrum Oy, joka on poistettu jo toissa vuonna Suomen yritysrekisteristä.

Ryokan Oy tiedotti perjantaina nettisivuillaan, että se on yhdessä Suomen viranomaisten kanssa käynnistänyt selvityksen toimenpiteistä, joilla kiinteistön omistus saadaan uudistettua ja palautettua jälleen EU:n talousalueelle läpinäkyvällä tavalla.

"Piuhat on irti" – Långvikin kylpylähotellia pyörittävä yhtiö perustelee, miten se katkaisi siteet venäläisoligarkkiin

Niiniketo katsoo tiedotteessa, että vaikka hän on toiminut täysin viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti, niin asian saama negatiivinen julkisuus on kohtuuttomasti vaikeuttanut henkilökunnan työtä ja yhtiön toimintaa.

Niiniketo toivoo, että hänen päätös siirtyä syrjään yhtiön omistuksesta omalta osaltaan antaisi Långvikin henkilökunnalle työrauhan ja hallitukselle paremmat toimintamahdollisuudet.