Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henttaan kylätalo voidaan myydä tai vuokrata partiolaisille – korjauskulut 460 000 euroa

Espoon kaupunki selvittää mahdollisuutta myydä tai vuokrata Henttaan kylätalo Suomen partiolaisiin kuuluvalle Olarin Eräkotkat -lippukunnalle. Talosta on neuvoteltu lippukunnan kanssa talven aikana.

Tilapalvelujen saaman kuntoarvion mukaan rakennuksen vaatimat välittömät korjaukset maksaisivat noin 460 000 euroa. Lisäksi suojellun rakennuksen alueelle on valmisteilla kaavamuutos, jonka on määrä edetä tämän vuoden aikana.

Ensisijainen vaihtoehto on talon myynti, mutta myös vuokraaminen on mahdollista, jos löytyy toimija, joka vastaa kohteen ylläpidosta ja korjauksista.

Asiaan palataan, kun taloon keväällä tehtävät lisätutkimukset ovat valmiit ja kaava edennyt.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti maanantaina esittää valtuustolle, että taloa kokevan valtuustoaloitteen käsittely merkitään loppuun käsitellyksi.

18 valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa on toivottu, että talo korjataan ja vuokrataan alueen partiolaisten, yhdistysten ja asukkaiden käyttöön. Aloitteen ensimmäiset allekirjoittajat ovat vihreiden Mikki Kauste ja Inka Hopsu.