Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa kaupunkipyöristä käyttöön ensi viikolla – lumitilanne viivästyttänyt asemien laittoa

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkausi pyörähtää käyntiin 1. huhtikuuta. Aluksi käytössä on kuitenkin vain osa kaupunkipyöristä, sillä runsasluminen talvi on viivästyttänyt kaupunkipyöräasemien asennuksia.

Kaikki asemat saadaan todennäköisesti käyttöön huhtikuun loppuun mennessä, arvioi Helsingin ja Espoon kaupunkipyörätiimi tiedotteessa.

Kulloinkin käytössä olevat asemat voi tarkistaa Reittioppaasta tai kaupunkipyöräsivustolta.

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu lähes 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa Helsingissä ja Espoossa. Kaupunkipyörät ovat käytössä lokakuun loppuun saakka.

Rekisteröityminen koko kauden kaupunkipyöräilijäksi avattiin maanantaina 21. maaliskuuta. Hinnat ovat pysyneet viime vuoden tasolla, ja koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa.

Viisi ja kymmenen euroa maksavia päivä- ja viikkotuotteita pääsee ostamaan kauden käynnistyessä 1. huhtikuuta.

Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin matkoja tuotteen voimassaolon ajan. Lisäveloitus jokaisesta seuraavasta puolesta tunnista on euron.

Pyörien enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia. Tämän ajan ylityksestä joutuu pulittamaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksun.

Kaupunkipyörien käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät.

Helsingissä ja Espoossa on käytössä eri pyöräjärjestelmä kuin Vantaalla, eikä pyöriä voi käyttää ristiin näiden kahden eri järjestelmän välillä.