Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo, Vantaa, Tampere, Seinäjoki... – Kalevauva.fi teki Suomen kaupungeista nimikkobiisit – "Murreseikat ovat niitä, joissa voi mennä pahasti pieleen"

Kalevauva.fi:n uudella levyllä Kaupunkilaulut vol 1 oman nimikkobiisin saa kymmenen suomalaista kaupunkia.

Yhtye on jälleen kerännyt sanoituksensa vauva.fi -foorumilta ja muilta internetin keskustelupalstoilta sekä sosiaalisesta mediasta.

Kaupunkilaulujen videosarjan jo vuonna 2017 julkaistu ensimmäinen osa kertoi Jyväskylästä. Sen jälkeen on julkaistu biisit Vantaa, Kouvola, Kuopio ja viimeisimpänä Espoo tammikuussa 2022.

Videoita on ihasteltu YouTubessa ja katsottu yhteensä yli 1,5 miljoonaa kertaa.

Pitkäsoitolla Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen trubaduuriyhtye käsittelee edellä mainittujen lisäksi Tamperetta, Oulua, Turkua, Lahtea ja Seinäjokea.

– Saimme Jyväskylä-kappaleella Jyväskylän keikoilla niin hurmoksellisen vastaanoton, että sen innoittamana ajattelimme tehdä lisää kaupunkilauluja. Kaupungit ovat olleet kysytyimpiä biisiaiheitamme, Kalevauva.fi:n Kimmo Numminen kertoo.

Murreseikat ovat niitä, joissa voi mennä pahasti pieleen.

Kaupunkikeskusteluja Niinisen kanssa ruotinut Numminen sanoo, että nettikommentin kirjoittajan taustaa ei voi nimettömyyden takia tietää, mutta paikallinen tietämys välittyy niistä vahvasti. Kommenteissa on yksityiskohtia, joita ei täysin ulkopuolinen ehkä voi tietää.

– Murreseikat ovat niitä, joissa voi mennä pahasti pieleen. Oulu-kappaleeseen oli tulossa sana "tulukee", mutta oululaislähtöinen Ernest Lawson, joka vierailee biisillä, pohti, että kyllä se pitäisi olla "tulukaa", Kimmo Numminen naurahtaa.

Levyn joka biisillä onkin mukana paikallinen artistivierailija, muun muassa kitaristit Sami Hurmerinta ja Erja Lyytinen, standup-koomikko Niko Kivelä ja Club for five -yhtye.

– Tampere-kappaleessa on mukana oopperalaulaja Waltteri Torikka, joka tuli aikoinaan esittäytymään meille jossakin tapahtumassa ja kertoi olevansa meidän suuri fani. Sen jälkeen oli helppo ottaa mieheen yhteyttä. Tampereella olisi ollut hyvin toisenlaisiakin artistivaihtoehtoja, Numminen toteaa.

Kymmenen kaupungin joukossa ei ole vielä pääkaupunki Helsinkiä. Kimmo Numminen sanoo, että Helsinki on todella suuri paikka, jossa kaupunginosillakin on usein oma identiteettinsä. Helsinki-kappale saattaa joka tapauksessa tulla jossain vaiheessa tekoon.

– Minut pysäytti hiljattain kadulla joku mies ja sanoi, että sinähän laulat niistä kaupungeista, teepäs kaupunginosalauluja myös. Kaikki on mahdollista eikä mitään ole suljettu pois, Numminen kertoo.

Hänen mukaan Kaupunkilaulut vol. 1 -levyn teossa oli erityisen mielenkiintoista mietiskellä, minkälainen voisi olla minkäkin kaupungin soundi ja mikä musiikillinen tunnelma sopii millekin paikalle.

– Esimerkiksi Turussa ollaan ranskalais-iskelmällisissä tunnelmissa, kun taas Seinäjoella aakeeta-laakeeta tilaa löytyy ja soundimaailma lähentelee jo stadion-rockia.

Kalevauva.fi odottaa innolla keikoille pääsyä pitkän koronatauon jälkeen.

– Uusien biisien ja uuden soitinarsenaalin tuominen keikoille tuo aina piristystä meille ja yleisölle. Keikoillamme nähdään myös visuaalista maailmaamme muun muassa videoidemme kautta, Kimmo Numminen kertoo.

Kiertueella kuullaan kaupunkilaulujen lisäksi yhtyeen jo ennestään tuttuja biisejä, jotka koskevat muita aihealueita.

Lue lisää: Kalevauva iskee nyt satiirilla Vantaan kimppuun – "Suomen landein kaupunki, tarvitseeko sanoa enempää..."

Lue lisää: Kalevauva virnuilee nyt espoolaisille hulvattomalla biisillä: Kyytiä saa keskiluokka, fitness ja länsimetro – "Ei Roomaakaan rakennettu päivässä"

Lue lisää: Yhtye tekee musiikkia vauvafoorumin keskusteluista – "Ei ole tarkoitus olla ivallinen"