Yle: Putinin sota sai suomalaiset ryntäämään patteriradio-ostoksille – "Jonkin verran joudutaan myymään ei-oota"

Suomalaiset ovat rynnänneet patteriradio-ostoksille sen jälkeen kun Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti sodan Ukrainalle, kertoo Yle.

Radioiden ostamisen takana on halu varautua kriisitilanteeseen – paristoilla toimiva radio on yksi niistä tarpeista, joita kotoa pitäisi löytyä kriisitilanteiden varalle.

– Nyt tämä on yllättänyt kaikki. Saatavuudessa on jo hieman vaikeuksia ja voi olla, että jonkin verran joudutaan myymään ei-oota, sanoo Ylen jutussa kauppias Jukka Haavisto Sodankylän Veikon Koneesta.

Samaa sanotaan suurista elektroniikkaketjuista. Gigantista kerrotaan, että radioiden myynti on viime viikkojen aikana tuplaantunut ja pelkästään viime viikolla radioita myytiin kolminkertainen määrä viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Joitakin malleja on Gigantista jo loppunutkin, mutta myynnissä puhutaan silti sadoista eikä tuhansista kappaleista..

Ylen mukaan myös muita varautumiseen liittyviä tavaroita on myyty tavallista enemän, esimerkiksi varavirtalähteitä, retkeilytarvikkeita, vedenpuhdistimia ja taskulamppuja.

Ilmiö ilahduttaa sisäministeriössä: pelastusosaston erityisasiantuntija Mikko Jääskeläinen kiittelee Ylellä, että suomalaiset hankkivat 72 tunnin kotivarasuositukseen kuuluvia tarvikkeita. Hän muistuttaa, että kotona pitäisi muistaa pitää myös paristoja, joilla radio toimii.

Patteriradio on tarpeen tilanteissa, joissa sähköt ovat poikki. Radion kautta annetaan edelleen vaaratiedotteita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut